1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Bölge toplantıları sürüyor
Bölge toplantıları sürüyor

Bölge toplantıları sürüyor

KTFAD Yönetim Kurulu, bölgesel toplantıların ikincisini önceki gün Güzelyurt bölgesi antrenörleri ile gerçekleştirdi.

A+A-

 

Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri (KTFAD) Yönetim Kurulu, bölgesel toplantıların ikincisini önceki gün Güzelyurt bölgesi antrenörleri ile gerçekleştirdi. Güzelyurt Belediye Hotel’de gerçekleştirilen toplantı yaklaşık iki buçuk saat sürerken toplantıda Dernek başkanı Süleyman Göktaş, Yönetim Kurulu’nun bazı üyeleri ve bölge antrenörleri katıldı.
Toplantıda yer alan antrenörler yaptıkları konuşmalarda ülke sporunun sıkıntılarının her geçen gün arttığını, sorunların genel olarak irdelenmesi gerektiği ve Futbol Federasyonu’nun çözüm konusunda ivedilikle üzerine düşeni yapması gerektiği belirtildi.

“Futbolda kısa ve uzun vadeli proje üretilmeli”
A2 ve alt yapılarda görev yapan antrenörlerin maaşlarını alma konusunda sıkıntılar yaşadıkları bu konuda Futbol Federasyonu’ndan yardım bekledikleri belirtilen toplantıda, teknik kadrolar kurulurken kulüp yöneticilerine bazı şartların konulması konusunda hassas davranılması istendi. Kulüplerin alt yapılara gerekli önemin verilmediği için ciddi sıkıntılarında beraberinde getirdiğinin altı çizilirken ülke futbolunda kısa ve uzun vadeli projeler üretilmesi, sporcu sözleşmeleri bir an önce hayat geçirilmesi, eğitim faaliyetlerinin artırılması ile fiziki alt yapılar ve tesisleşme konusunda somut adımların atılması konularının altı çizildi.

Sporcu alt yapılarda ne kadar fazla maç yaparsa gelişimi o kadar hızlı artacağı görüşü savunulurken, alt yapılar teşvik edilmeli, işe ve mesleğe saygı gösterilmesi noktasında sıkıntıların olduğu ortaya konuldu. Toplantıda ayrıca lig statüleri konusunda kararlıkla değişim yapılmasının kaçınılmaz olduğu vurgulandı.

Sıradaki toplantı Mağusa – İskele bölgesiyle
KTFAD yönetimi bir sonraki bölgesel toplantısı 17 Şubat Salı akşamı saat 19.00’da Mormenekşe Spor Kulübünde Mağusa-İskele bölgesi teknik adamlar ile gerçekleştirecek. Bölgelere göre yapılacak diğer bölgesel toplantılar 10 Mart Salı Girne Eziç Restorant’da saat 19.00’da Girne bölgesi teknik adamları, 17 Mart Salı Dernek lokalinde saat 19.00 Lefkoşa bölgesi teknik adamları ile bir araya gelecek.

Bu haber toplam 991 defa okunmuştur