1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Binanın tamamını hastane olarak kullanmak istiyoruz”
“Binanın tamamını hastane olarak kullanmak istiyoruz”

“Binanın tamamını hastane olarak kullanmak istiyoruz”

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Sosyal Riskleri Önleme Vakfı bünyesindeki Okul Öncesi Eğitim Merkezi binasının boşaltılması kararıyla ilgili konuştu, 'TAŞINMA’dan bahsetti

A+A-

Fehime ALASYA

Taşınmasıyla gündeme gelen Sosyal Riskleri Önleme Vakfı bünyesindeki Okul Öncesi Eğitim Merkezi binasıyla ilgili YENİDÜZEN’e konuşan Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, “huzurlu bir taşınma” ile kimseyi mağdur etmeden Tren-yolu Polikliniği’ni genişletip, o bölgedeki vatandaşa daha fazla hizmet vermek istediklerini dile getirdi.
Kreşle ilgili açıklamasında “Biz bu kadar insafsız mıyız? Kimseyi mağdur etmemiz gibi bir durum söz konusu olamaz” dedi.
Sucuoğlu, ilk etapta Tren-yolu Polikliniği’nde radyoloji ofisi kurmak istediklerini belirtti.
Müsteşarına konuya ilişkin girişim ve yardım talimatı verdiğini kaydeden Sucuoğlu, vakfın uygun bir yer bulması durumunda iki yıllık kiralarının ödeneceğine dikkat çekti.
Konunun meclisin gündemine de taşındığının altını çizen Sucuoğlu,  “Özellikle Doğuş Derya ile bunu görüştük, bu durumu kimseyi mağdur etmeden çözeceğiz, gerekirse vakıflardan da yardım alacağız” diyerek orada da sözlü olarak yardım temini verdiğini dile getirdi. 

“Bu durumu kimseyi mağdur etmeden çözeceğiz”

Sucuoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Sizce biz bu kadar insafsız mıyız? Biz onlara ‘yer bulun kiranızı ödeyelim’ dedik.
Tren-yolu Polikliniği çok yoğun oldu, radyoloji ofisi kurmak istiyoruz fakat binada yer yok.
Oraya gelen hastalara daha geniş bir hizmet vermek istiyoruz fakat bu haliyle mümkün değil.  15 çocuğun mağdur olacağını konuşuyoruz ama öte yandan, hastaneyi genişletmezsek, geliştirmezsek mağdur olan binlerce hasta olacak. Bu hastaneden hizmet alanlar da yine Surlariçi’ndeki ailelerdir…
Ben müsteşarıma direktif verdim, vakıfla görüşecek, uygun bir yer bulsunlar, biz iki yıl da kiralarını ödeyeceğiz, huzurlu bir taşınma olsun, kimse mağdur olmasın istiyoruz.
Kimseyi mağdur etmemiz gibi bir durum söz konusu olamaz.
Özellikle Doğuş Derya ile bunu görüştük, bu durumu kimseyi mağdur etmeden çözeceğiz, gerekirse vakıflardan da yardım alacağız.

 

Bu haber toplam 2962 defa okunmuştur
İlgili Haberler