1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Belediye oto parkı, kaymakamlık binası mı oluyor?
Belediye oto parkı, kaymakamlık binası mı oluyor?

Belediye oto parkı, kaymakamlık binası mı oluyor?

Lefkoşa Türk Belediyesi arkasında bulunan, inşaat halindeki tiyatro binası yanındaki oto park alanının Bakanlar Kurulu kararıyla, Lefkoşa Kaymakamlığına yeni bina yapılması için verileceği iddia edildi.

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa Türk Belediyesi arkasında bulunan, inşaat halindeki tiyatro binası yanındaki oto park alanının Lefkoşa Kaymakamlığına yeni bina yapılması için verileceği iddia edildi.

Lefkoşa Kaymakamlığının mevcut binasının boşaltılarak, söz konusu alana inşaat başlatılması için Bakanlar Kurulu’nun karar üretmeye hazırlandığı öne sürüldü.

Lefkoşa merkezde başka boş alanın bulunmadığı gerekçesiyle, LTB’ye ait oto park alanın dün sabah toplanan Bakanlar Kurulu’nda gündem getirildiği ileri sürüldü.

YENİDÜZEN’e konuşan Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, bu konuda önceki gün bir istihbarat aldığını belirterek, bunun ‘oluru olmadığını’, böyle bir karar alınması halinde her türlü mücadeleyi vereceklerini açıkladı.

Başkan “istihbarat aldık”, Kaymakam “öyle bir şey yok” dedi

YENİDÜZEN’e konuşan Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, bu konuda önceki gün bir istihbarat aldığını belirterek, belediye tahsis edilen bir yerin, kaymakamlığa verilmesinin oluru olmadığını belirterek, böyle bir karar alınması halinde yaptırımın iptali için gerekli mücadelenin verileceğini dile getirdi.

Lefkoşa Kaymakamı İbrahim Basri ise YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada, daha önce oto park alanı için belediye başkanı ile görüşüldüğünü, olumlu yanıt alınmadığı için bu talepten vazgeçildiğini belirterek, “Konunun Bakanlar Kuruluna gelmesi için benim önerge sunamam gerek zaten öyle bir önerge hazırlamadım. Kesinlikle böyle bir şey yok. Bu nedenle başka yer için arayıştayız” dedi.


LTB Başkanı Harmancı:
“Bunun oluru yok”

Mehmet Harmancı, bu konuda duyumlar aldığını ifade ederek, böyle bir karar alınması halinde her türlü mücadeleyi vereceklerini açıkladı.

Kaymaklık tarafından bu konunun daha önce birkaç kez konusunun geçtiğini söyleyen Harmancı, kaymakamlığın yeni binaya ihtiyaç duyduğunu, yer bulamadıkları için söz konusu oto parkın istendiğini ifade etti.

Belediyeye tahsis edilen bir yerin, kaymakamlığa verilmesinin oluru olmadığına işaret eden Harmancı, Bakanlar Kurulu’nun böyle bir karar alması halinde, yaptırımın iptali için uğraş vereceklerini yineledi.  İlerde bina yapılması halinde tiyatro binasının kapatılacak blok haline geleceğini aktaran Harmancı, “Bakanlar Kurulu’ndan bu yönde karar çıkması halinde, yerel yönetimler kararlarına hiç saygı duymayan bir Hükümet olduğu anlaşılacaktır” dedi.

 

Lefkoşa Kaymakamı İbrahim Basri ise daha önce oto park alanı için belediye başkanı ile görüşüldüğünü, olumlu yanıt alınmadığı için bu talepten vazgeçildiğini belirterek, “Konunun Bakanlar Kuruluna gelmesi için benim önerge sunamam gerek zaten öyle bir önerge hazırlamadım. Kesinlikle böyle bir şey yok. Bu nedenle başka yer için arayıştayız” dedi.

 

Lefkoşa Kaymakamı İbrahim Basri:
“Kesinlikle böyle bir şey yok”

Lefkoşa Kaymakamı İbrahim Basri ise YENİDÜZEN’e verdiği bilgide, daha önce oto park alanı için belediye başkanı ile görüşüldüğünü, olumlu yanıt alınmadığı için bu talepten vazgeçildiğini belirterek, “Konunun Bakanlar Kuruluna gelmesi için benim önerge sunamam gerek, öyle bir önerge hazırlamadım. Kesinlikle böyle bir şey yok. Bu nedenle başka yer için arayıştayız” dedi.

Basri, şöyle konuştu: “Kaymakamlığın kendine ait bir binası yok. Binalar hep kiradadır. Biz geldiğimiz zaman boş yerleri araştırdık, orayı bulduk. 6 ay önce biz belediye başkanıyla konuştuk. Kendisi yok dediği zaman biz de vazgeçtik. Belediye bize ihtiyacım var dedikten sonra niye o işin üzerine gideyim? Kesinlikle böyle bir şey yok. Hatta biz başka yer için çalışmalar başlattık. Öyle bir durum yok”

 

Bu haber toplam 2477 defa okunmuştur