1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bayraktar Ortaokulu’nda ‘Güvenlik’ Sorunu
Bayraktar Ortaokulu’nda ‘Güvenlik’ Sorunu

Bayraktar Ortaokulu’nda ‘Güvenlik’ Sorunu

Göçmenköy’de bulunan Bayraktar Ortaokulu’nda ‘güvenlik’ sorunu tartışmaları sürüyor.

A+A-

Didem MENTEŞ
Göçmenköy’de bulunan Bayraktar Ortaokulu’nda ‘güvenlik’ sorunu tartışmaları sürüyor. YENİDÜZEN’in dün gündeme getirdiği Bayraktar Ortaokulu ile ilgili ‘güvenlik  ve disiplin eksikliği’ haberinin ardından, başka veliler de ‘okulda haraç toplandığını’ yineledi. İsmini vermek istemeyen bir veli, geçen dönem orta 1’inci sınıf olan çocuğunu ‘tehdit edilerek, kendisinden haraç alındığını’ iddia ederek, okulda disiplin eksikliği bulunduğunu savundu. Okul Müdürüne durumun bildirildiğini, Müdürün haraç toplayan öğrenciler ile mağdur olan öğrencilerden birinin yüz yüze getirdiğini aktaran veli, mağdur olan öğrencinin tehdit edilerek, haraç toplayanlar tarafından baskı uygulandığını iddia etti. “Okulda haraç toplandığı yok” söylemlerinin doğru olmadığını belirten veli, mağdur olan çocuğunun bu yıl okula gitmek istemediğini dile getirdi.


Veli: “Çocuğum tehdit ediliyordu”
Oğlu mağdur edilen veli YENİDÜZEN’e şunları aktardı: “Bayraktar Ortaokulu’nda disiplin ve haraç toplama sorunu yaygındır. Müdüre durumu bildirmemize rağmen müdür o kişilerle, çocuğumu karşı karşıya getirdi. Çocuğum o günden beri ezildi. Bu yılda o okula gidecek, mecburuz başka çaremiz yok. Okulda disiplin yok. bir yıl boyunca gerek okulun içinde gerekse okulun dışında haraç toplayan öğrenciler var. büyük sınıflarda okuyan bazı öğrenciler bunu yapıyor. Çouğumu kendisini ve ailesini öldürmekle tehdit ediyorlardı. Biz konuyu sadece okul idaresine bildirdik. O zaman Bakanlığa bildirmedik. Zaten Müdür hiçbir önlem almadı.”

Neler yazılmıştı
YENİDÜZEN’in dünkü haberinde çocuğu için endişe duyan bir veli Bayraktar Ortaokulunda ‘güvenlik ve disiplin eksikliği’ olduğunu iddia etmiş, bu yıl çocuklarını okula yazdırmak konusunda tereddüt yaşadığını belirtmişti. Okulda haraç toplandığını ve çocukların okuldan kaçtığını ileri süren veli, okul idaresinin gereken önlemi almadığını söylemişti. Bunun üzerine YENİDÜZEN’e konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müdürü Rauf Ataöv, Bayraktar Ortaokulu’nda ‘güvenlik ve disiplin’ sorunu bulunmadığını belirterek, haraç toplanmadığını dile getirmişti.
“Okullarda elbet sıkıntı var” diyen Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Tahir Gökçebel ise Bayraktar Ortaokulu’nda ‘eksik idareci’ dışında güvenlik ve disiplin açısından hiçbir sıkıntı olmadığını belirtmişti.

Bu haber toplam 3021 defa okunmuştur