1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Başbakanlık önündeki oturma eylemi sona erdi
Başbakanlık önündeki oturma eylemi sona erdi

Başbakanlık önündeki oturma eylemi sona erdi

Merkezi Cezaevi’nde dün başlayan grev bugün de devam ediyor. Gardiyanlar, Merkezi Cezaevi’nden, Başbakanlığa doğru yürüyor.

A+A-

SAAT: 14.10

Merkezi Cezaevi personelinin sorunlarına çözüm isteğiyle Başbakanlık önünde yaptığı oturma eylemi, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’la görüşmelerinin ardından sonlandırıldı.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ile Eşit Hak ve Adalet Sendikası’nın (HAK-SEN), dün başlattığı grev ise sürüyor.

Gardiyanlar Birliği’nin de destek verdiği grev çerçevesinde bu sabah Merkezi Cezaevi’nden Başbakanlık’a yürünerek burada oturma eylemi başlatılmıştı.

 

DENKTAŞ’LA GÖRÜŞTÜLER… PERSONEL ALIMI İÇİN SÖZ ALDILAR

KTAMS ve HAKSEN yetkilileri, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile Başbakanlık önünde yaptığı görüşmede, sorunları ele almak için gün içerisinde ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla bir görüşme yapılması düşüncesinde mutabık kalmaları üzerine oturma eylemini sonlandırdı.

Serdar Denktaş, KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan ve HAKSEN Başkanı İzzet Türkmen ile Başbakanlık önünde ayaküstü yaptığı görüşmede, Maliye Bakanlığı’nın 15 erkek, 3 kadın gardiyan, 4 de sivil memur için onay vermeye hazır oldukalrını belirtti.

 

BAKANLAR KURULU TOPLANTISININ ARDINDAN İLGİLİ TARAFLARLA TOPLANTI YAPILACAK

Sendikacıların 30 gardiyan istihdam edilmesini istediklerini ancak Maliye Bakanlığı’nın buna onay vermediğini belirtmesi üzerine Denktaş, Bakanlar Kurulu toplantısına katılması gerektiğini, toplantının ardından sorunu aşmak için ilgili sendikalar yanında, Personel Dairesi Müdürü, Merkezi Cezaevi Müdürü ve Bütçe Dairesi Müdürü’nü toplantıya çağıracağını açıkladı. 


SAAT: 11.10

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS),  Hak-Sen ve Gardiyanlar Birliği, Merkezi Cezaevi’nde gardiyan eksikliği nedeniyle başlattığı  grevin ikinci gününde,  Başbakan Hüseyin Özgürgün ile sorunları görüşme talebiyle Başbakanlık önünde oturma eylemi başlattı.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, Başbakanlık önünde yaptığı açıklamada,  seçimler öncesi bugün yapılacak son Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi Başbakan ile görüşme gerçekleşip sorunlar çözülene kadar Başbakanlık önündeki eylemlerinin süreceğini söyledi.

İçişleri Bakanlığı ile Maliye Bakanlığını  Merkezi Cezaevi'ndeki sorunlara duyarsız davranmakla eleştiren Kaptan,  grevi sekteye uğratmak için son 24 saate bazı gardiyanlara ek görevler verilmekte olduğunu iddia etti.

Hak-sen Başkanı İzzet Türkmen ise, Cezaevi'ndeki sorunları çözmek için Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi Başbakanla görüşmek istediklerini söyledi.

Gardiyanlar Birliği Başkanı Salih Kayalı ise, TAK'a yaptığı açıklamada, grevden dolayı mahkum ve tutukluların aile veya avukat görüşmelerinin yapılamadığını, kantinin hizmet vermediğini, gözetleme kulelerinde ve kamera sistem odasında görevli bulunmadığını, mahkum tahliyelerinin geciktiğini söyledi.

Kayalı, vardiya başı 20 olması gereken gardiyan sayısının zaman zaman 15'e kadar düştüğünü, hastanelerdeki her mahkum veya tutuklu başında 2 gardiyan olması gerekirken bir gardiyan görevlendirilebildiğini ifade etti.


SAAT: 09.30

Merkezi Cezaevi’nde dün başlayan grev bugün de devam ediyor. Gardiyanlar, Merkezi Cezaevi’nden, Başbakanlığa doğru yürüyor.

Cezaevindeki sağlıksız koşulların ve personel eksikliğinin giderilmesi için yönetime süre tanıyan üç örgüt dün greve gitmişti.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Genel Sekreteri Güven Bengihan, Merkezi Cezaevi’nde dün başlayan grevin bugün de devam ettiğini belirterek, Başbakanlık önünde de eylem yapacaklarını ifade etti.

TAK ‘a açıklama yapan Güven Bengihan, “Hükümet elzem bir yer olan cezaevindeki sorunlara kayıtsız kaldı”  diyerek, , KTAMS, HAK-SEN ve Gardiyanlar Birliği’nin Merkezi Cezaevi’nde başlattığı grevle ilgili yetkililerden hiçbir diyalog çağrısı almadıklarını belirtti.

Bu nedenle eylem kararı aldıklarını kaydeden Bengihan, saat 09.30’da cezaevinden hareketle Başbakanlık’a giderek Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında eylem yapacaklarını ifade etti.

3 örgüt, cezaevindeki sağlıksız koşulların ve personel eksikliğinin giderilmesi için yönetime süre tanımış ve dün greve gitmişti.

Bu haber toplam 3167 defa okunmuştur
Etiketler : ,