1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “BAŞARACAĞIMIZA İNANIYORUM”
“BAŞARACAĞIMIZA İNANIYORUM”

“BAŞARACAĞIMIZA İNANIYORUM”

Kıbrıs Futbol Federasyonu Başkanı Kostakis Koutsokoumnis, sezon sonu ödül gecesinde Kıbrıs’ta futbolun birleştirilemesi yönünde atılan adımlarla ilgili konuştu

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Kıbrıs Futbol Federasyonu’nun (KOP) sezon sonu ödül töreni Salı gecesi gerçekleştirildi. KOP Başkanı Kostakis Koutsokoumnis gecede yaptığı konuşmada Kıbrıs’ta futbolun birleştirilmesi yönünde atılan adımlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Hilton Otel’de gerçekleştirilen törende bir sezon boyunca başarılı olan takımlara ödülleri verildi. Koutsokomnis yaptığı açıklamada içinde bulunulan yılın adadaki futbolun ayrılışının 60’ıncı yılı olduğunu, KOP’un Kıbrıslı Türkleri yeniden dahil etmeye hazır olduğunu, Kıbrıslı Türklerin de katılmaya hazır olduğunu vurguladı. Futbolun yeniden bir şemsiye altında eskisi gibi bir bütün olacağını belirten Koutsokoumnis, diğer zamanlara göre şimdi başarabileceklerine daha çok inandığını belirtti.

Koutsokoumnis: “2015 ayrılışın 60’ıncı yılı”
Konuşmasında geride kalan 1 yıl içerisinde Güney Kıbrıs futbolunda yaşanan sıkıntıları aktaran Koutsokoumnis, süreç içerisinde herhangi ciddi bir sorun yaşamadıklarını belirtti. “Eğer bu yıl tarihe girecekse sadece olumsuzluklar içermeyecek” diye sözlerine devam eden KOP Başkanı, “İçinde bulunduğumuz yıl adadaki futbolun ayrıldığı 60’ıncı yıldır. Henüz nedeni kesinlik kazanmamakla beraber Türk takımları KOP’tan ayrılarak kendi federasyonlarını kurdular. Bazı Türk kulüpleri KOP’un kurucu üyeleridir. Çünkü KOP’un kurulduğu 1934 yılında toplumlar, insanlar ve dini inanışlar ayrılmış değildi. Spora saygı çerçevesinde sadece futbol oynanıyordu. Ancak bu 1955 yılında değişti.” şeklinde konuştu.

“KOP ve KTFF harika bir vizyon ortaya koydu”
“2015 yılında KOP Kıbrıslı Türkleri yeniden dahil etmeye hazırdır” diyerek sözlerine devam eden Koutsokoumnis, “Kıbrıslı Türkler de katılmaya hazırlar. Futbol yeniden, tek bir şemsiye altında daha önce Kıbrıs’ta olduğu gibi bir bütün olacak. KOP ve KTFF harika bir vizyon ortaya koyarak köprüler kurdu, futbol topluluğu bir araya geldi” dedi.

“Şimdi başarabileceğimize inanıyorum”
Futbolun siyasetin üzerine konmaması gerektiğini belirten Koutsokoumnis, “Biz mevcut durumu ve ilkelerimizi belirleyen sınırları biliyoruz. Kıbrıslı Türkler ilerlemek için gönüllüler. Diğer zamanlara göre şimdi başarabileceğimize inanıyorum. Bu ulusal bir zorunluluk ve başarmamız gerekiyor” açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 2109 defa okunmuştur