1. HABERLER

  2. SPOR

  3. ATIL TESİSE ÇAĞDAŞ YATIRIM
ATIL TESİSE ÇAĞDAŞ YATIRIM

ATIL TESİSE ÇAĞDAŞ YATIRIM

Alsancak Belediyesi uzun yıllardır atıl vaziyette bulunan spor tesisini yeniden düzenledi

A+A-

• TEPEDEN TIRNAĞA YENİLENDİ... Alsancak’ta yıllardır atıl durumda bulunan ve YENİDÜZEN’in birçok kez tadil edilmesini gündeme getirdiği spor tesisi, belediyenin müdahalesi ile çağdaş bir görünüme kavuştu. Uzun bir süredir kaderi ile başbaşa bırakılan tesis tepeden tırnağa yenilendi.

• Yaklaşık 20 yıl önce 23 Nisan etkinlikleri yanı sıra basketbol ve voleybol gibi spor branşlarının yapıldığı tesis, uzun yıllardır atıl vaziyette duruyordu. Tesisin basketbol sahası yeniden asfaltlandı, tribünlerin ahşap zemine kavuşturuldu. Soyunma odaları ve hakem odası yenilendi

YENİDÜZEN Özel

Alsancak’ta yıllardır atıl durumda bulunan ve YENİDÜZEN’in birçok kez tadil edilmesini gündeme getirdiği spor tesisi, belediyenin müdahalesi ile çağdaş bir görünüme kavuştu. Uzun bir süredir kaderi ile başbaşa bırakılan tesis tepeden tırnağa yenilendi.

Yaklaşık 20 yıl önce 23 Nisan etkinlikleri yanı sıra basketbol ve voleybol gibi spor branşlarının yapıldığı tesis, uzun yıllardır atıl vaziyette duruyordu. Kullanışsız bir durumda bulunan saha zemininin yanı sıra, kırık basketbol potaları, çöp içinde olan soyunma odaları ve yabani otların arasında kalan tribünleri ile yıllardır kullanılamayan tesis, Alsancak Belediyesi tarafından yapılan proje ile yeniden düzenlendi.

Tepeden tırnağa yenilendi

Yapılan projede tesisin eski hali bozulmazken basketbol sahası yenilendi, tribünlerde düzenlemeye gidilerek ahşap oturma alanları inşa edildi. Tesis arkasında atıl durumda bulunan soyunma odaları ise yapılan müdahale ile kullanıma hazır hale getirildi. Türkiye’den getirilen ekip basketbol sahasının zemininde bulunan asfaltın yenileme çalışmalarını gerçekleştirdi ve modern sahalarda kullanılan akrilik boya ile zemin boyandı.

Cam pota takılacak

Kısa bir süre içerisinde tamamlanması planlanan spor tesisine Spor Dairesi tarafından verilecek cam basketbol potaları takılacak. Tesiste ayrıca iki takımın kullanabileceği iki adet soyunma odasının yanı sıra 1 adet halka açık olacak tuvalet ve hakem – yönetim odasının yapımı tamamlandı. Tribinlere yapılan izolasyon çalışmasının ardından oturma bölümleri ahşapla kaplanırken, tesis içerisine çocuk parkı ve halkın kullanabileceği fitness aletleri yerleştirildi. Tesisin araç park yeri de yenilenirken 27 araçlık bir otopark kullanıma açıldı.

4 Haziran’da açılacak

Portatif büfe ile birlikte dijital skorbord ve kamera sistemi için altyapı çalışmaları yapılan tesisin mevcut projektörleri elden geçirilerek kullanıma hazır hale getirildi. Böylelikle tesis gece de kullanılabilecek. Yapılan önemli yatırımla birlikte şehir merkezinde bulunan spor tesisinin açılışı 4 haziran Perşembe günü yapılacak.

Bu haber toplam 1581 defa okunmuştur