1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. AP adayları Kıbrıs Cumhuriyeti'ni kınadı
AP adayları Kıbrıs Cumhuriyetini kınadı

AP adayları Kıbrıs Cumhuriyeti'ni kınadı

Güneydeki Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine katılacak olan bağımsız “Eylem” Grubu üyeleri, Kıbrıslı Türklerin seçimlerine katılım konusunda sorunlar yaşadığını belirterek bu durumu kınadı.

A+A-

Tanju KONURALP
Güneydeki Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine katılacak olan bağımsız “Eylem” Grubu üyeleri, Kıbrıslı Türklerin seçimlerine katılım konusunda sorunlar yaşadığını belirterek bu durumu kınadı. Dün saat 14.30’da, Lokmacı Barikatında bulunan “Barış Anıtı” önünde gerçekleştirilen basın toplantısına, “Eylem” grubuna bağlı bağımsız AP adayları ve destekçileri katıldı. Alev Tuğberk, Marina Payiatsou, Deniz Birinci, Dinos Ayiomamitis, Kostis Ahniotis ve Stavros Tomboazos’un hazır bulunduğu eylemde, Rumca basın bildirisini Stavros Tombazos okurken; Türkçe bildiriyi ise Alev Tuğberk okudu.
Kıbrıs Cumhuriyeti Hükümetinin, Kıbrıslı Türklerin AP seçimlerine katılım konusundaki davranış biçimini kınadıklarını dile getiren Alev Tuğberk, hükümetin bu tavırlarının, Kıbrıslı Türklerin oy kullanmasını kolaylaştırmayı değil, AB’nin konuyla ilgili yaptığı baskılardan kaçınmayı hedeflediği yorumunda bulundu.

“Kimin seçme hakkı olup olmadığının, net bir şekilde belirtilmesi gerekirdi”
Tuğberk, Kıbrıs Cumhuriyeti Hükümeti’nin daha önceden, net bir şekilde Kıbrıslı Türk toplumuna, Kıbrıs Cumhuriyeti kimliğini göstererek, kimin seçme hakkı olup olmadığını, net bir şekilde belirtmesi gerektiğini vurguladı. Tuğberk, bunun ise Kıbrıslı Türk gazetelerde, gerekli duyuruların yapılması ve geçiş noktalarına Türkçe bilgi ofisleri oluşturarak yapılabileceğinin altını çizdi.

“Kıbrıslı Rumlarla eşit fırsatlar yaratılmalıydı”
Kıbrıs Cumhuriyeti Hükümeti’nin, Kıbrıslı Türk adaylara çevirmen hizmeti sağlayarak, özel ve kamusal basını davet etmesi gerektiğini hatırlatan Tuğberk, tanıtımların yapıldığı esnada, Kıbrıslı Rumlarla eşit fırsatların sağlanmasının gerekliliğine işaret etti.

Bu haber toplam 2352 defa okunmuştur