1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Altın Ada Film Festivali yarın başlıyor
Altın Ada Film Festivali yarın başlıyor

Altın Ada Film Festivali yarın başlıyor

İlk gününde sanatseverlerin karşısına tam 13 filmle çıkacak Uluslararası Altın Ada Film Festivali Creditwest Bank ana sponsorluğunda gerçekleşiyor…

A+A-

Kıbrıs’ın yeni film festivali Altın Ada Film Festivali 7 Kasım’da başlıyor. Creditwest Bank’ın ana sponsorluğunda düzenlenen uluslararası film festivalinin ilk gününde birbirinden güzel filmler izleyicilerle buluşacak.

Yeliz Shukri sinamaseverlere buluşacak
İlk günü 13.30’da Kaymaklı Lemar Cineplex’te Tamer Garip’in yönettiği “Kod Adı Venüs”  filmiyle başlayacak olan film şöleni 16.15’te Kaymaklı Lemar Cineplex’te yönetmenliğini Yeliz Shukri’nin yaptığı “MURID” ve Mağusa Lemar Cineplex’te “Finding Family” filmleriyle devam edecek. Filmlerin gösterimlerinden sonra 3 filmin yönetmeni de soru cevap bölümünde halkla buluşacak.

“Annemin Şarkısı” sinemaseverle
18.30’da Kaymaklı Lemar Cineplex’te Erol Mintaş’ın yönettiği “Song of My Mother-Annemin Şarkısı” “Doğu’da köylerinin boşaltılması üzerine Ali  annesi Nigar’la beraber Tarlabaşı’na taşınır. Film bu yaşantıyı ve Ali’nin kız arkadaşı ile annesi arasında kalışını konu alıyor” filmden sonra soru cevap bölümünde sanatseverler Erol Mintaş ve Feyyaz Duman’la buluşacak. Mağusa Lemar Cineplex’te Ayşe A. Altunç’un yönettiği “The September Women Eylül'ün Kadın Yüzleri” ve Girne Lemar Cineplex’te Peter Fudakowski’nin yönetmenliğini yaptığı “Secret Sharer” filmleri gösterilecek.


Lefkoşa’da “Uzun Yol”
Kaymaklı Lemar Cineplex’te saat 21.00’de “Ayrılık kader değildir diyen genç sevgililer, ailelerinin baskısından uzaklaşmak için kaçar, ancak yeni hayatları umdukları gibi dikensiz gül bahçesi değildir. Parasızlık bir yandan, doğan çocuklarının sorumluluğu bir yandan derken ilişkileri giderek gerilmeye başlar. Hayatın zorlukları dayattıkça, aşkları uğruna yaptıkları tercihleri sorgulamaya ve bağlılıklarının bedelini omuzlarında hissetmeye başlarlar” konulu “Little Happiness-Uzun Yol”

Mağusa’da “Akamas”
Mağusa Lemar Cineplex’te saat 21.00’de Kıbrıslı Rumlarla büyüyen Kıbrıslı Türk Omeris,’in Kıbrıslı Rum bir kıza aşık olunca yaşadıklarını anlatan “Akamas”

Girne’de “Istanbul United”
Girne Lemar Cineplex’te saat 21.00’de çocukluk aşkı olan ama on yıldır konuşmamış Michael ve Kristen’ın, otuzlu yaşların başlarında tesadüfen karşılaşmalarını ve sonrasında yaşananları anlatan Stefan Georgiou’nun yönettiği “DeadCat” adlı filmler sanatseverlerle buluşturulacak. Festival’in ilk gününde ayrıca Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin salonunda 11.30’da Anna Chernakkova’nın yönettiği “Season of Mists”, 16:30’da Olli Waldhauer ve Farid Eslam’ın yönetmenliğini yaptığı “Istanbul United” filmleri gösterilecek.

Goethe Institut’te 2 film birden
Goethe Institut’te ise saat 19.00’da yönetmen koltuğuna Chanoch Ze’evi’nin oturduğu “Hitler's Children” ve 21.00’de de 1946‘da, Sovyet işgalindeki eski bir Doğu Prusya köyünde geçen Wolfskinder‘de, 12 yaşındaki Hans ve 9 yaşındaki kardeşi Karl‘ın yaşadıklarını ele alan ve yönetmenliğini Rick Ostermann’ın yaptığı “Wolfskinder” filmleri izleyicileriyle buluşacak.

Üniversite ve Ara Bölgede ücretsiz
Festival kapsamında ayrıca birçok filmin yönetmeniyle ve oyuncularıyla soru cevap kısımları da gerçekleşecek. Festival için Lemar gişelerinde tam bilet fiyatları 10 Türk Lirası olarak belirlenirken indirimli bilet (öğrenci, engelli, 65 yas üstü) 5 Türk Lirası, kombine bilet ise 85 Türk Lirası olarak belirlendi. Festivalle ilgili detaylı bilgi için www.goldenislandfilmfestival.org adresi ziyaret edilebilir.

Bu haber toplam 1549 defa okunmuştur