1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ali Çağman Tremeşe’de tutuklandı
Ali Çağman Tremeşe’de tutuklandı

Ali Çağman Tremeşe’de tutuklandı

Birkaç aydan beridir polis tarafından aranmakta olan ve “asker kaçağı” olduğu öne sürülen Ali Çağman’ın tutuklandığı öğrenildi.

A+A-

 

Birkaç aydan beridir polis tarafından aranmakta olan ve “asker kaçağı” olduğu öne sürülen Ali Çağman’ın tutuklandığı öğrenildi. Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre, Çağman dün öğle saatlerine köyü Tremeşe’de  (Erdemli) polis tarafından tutuklandı. Çağman’ın yapılacak sağlık kontrollerinin ardından Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilmesi bekleniyor.

Ailenin iddiası neydi?
Anımsanacağı üzere, Çağman’ın teyzesi Sevda Günsel, Ocak ayında YENİDÜZEN’e verdiği röportajda, yeğeni Ali Çağman’ın 3 kez Sağlık Kurulu’ndan ‘servikal fraktür’ tanısı ile ‘askerliğe elverişsizdir’ raporu aldığını ancak bu raporun Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı tarafından onaylanmadığını savunmuştu. Günsel, GKK’nın, Kurul raporunu onaylamaması nedeniyle Ali’nin askere alındığını ve 2 gün sonra rahatsızlanarak, hastaneye kaldırıldığını öne sürmüştü.

Çağman’ın yaşananlar üzerine yeniden Kurul’a gittiğini ve ‘elverişsiz’ raporu aldığını belirten Günsel, Eğitim Merkez Komutan Vekili Piyade Binbaşı Mete Semercioğlu’nun Ali Çağman’a askerlikten ilişki kesme belgesi verdiğini ve kimliğini iade ettiğini iddia etmişti Günsel, 1 ay sonra terhis belgesini almak için Asal Şube’ye gittiklerinde Çağman’ın ‘terhis’ olmadığını, 3 aylık hava değişimine yollandığını öğrendiklerini öne sürmüştü. Konuyu mahkemeye taşıdıklarını söyleyen Günsel, Ali’nin yeniden askere çağrıldığını savundu.

Çağman’ın hakkını sonuna kadar arayacağını belirten Günsel, AİHM’e başvuracaklarını söylemişti. YD

Fotoğraf: Arşiv

Bu haber toplam 3656 defa okunmuştur