1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. AKINCILAR YEREL SEÇİME DOĞRU
AKINCILAR YEREL SEÇİME DOĞRU

AKINCILAR YEREL SEÇİME DOĞRU

“8 yıldır Akıncıların ağır emekçisiyim. 4 yılda daha bu görevi yapmak için adayım”

A+A-

Akıncılar Belediyeler Başkanı ve CTP-BG belediye başkan adayı Hasan Barbaros:

“Hizmete durmadan devam edeceğiz”

 


Ayşe GÜLER

Akıncılar Belediyeler Başkanı ve CTP-BG belediye başkan adayı Hasan Barbaros, şu anda görev başında olduğunu, her şeyin sandıktan çıkacak sonuca göre şekilleneceğini dile getirdi.
8 yıldır Akıncıların ‘ağır emekçisi’ olduğunu vurgulayan Barbaros, 4 yılda daha bu görevi yapmak için aday olduğunu kaydetti.
Barbaros, hizmete durmadan devam edeceklerini kaydederek, yeniden belediye başkanı seçilmesi halinde bölge halkının beklentilerine cevap vereceklerini ifade etti.

“Yeni döneme hizmetle başlayacağız”
Barbaros,  görev süresince köy içerisindeki yolların asfaltlandığından bahsetti.
Yeniden belediye başkanı seçilmesi halinde ilk belediye meclis toplantısının hizmetle başlayacağını vurgulayan Barbaros, bu konuda çalışma yaptıklarını kaydetti.

Barbaros, yatırımlarla ilgili şöyle konuştu: “Köye köprü kazandırdık. Sokakları aydınlattık. Bölgedeki mezarlık içerisini asfaltladık. AB köy meydanımızı düzenledi. Bunun yanı sıra 10 kilometre su hattı döşedik”
Derelerde ıslah çalışmalarının tamamlanamadığını söyleyen Barbaros, yeni dönemde bu konuda çalışma yapılmasını planladıklarını kaydetti.

-----------------------------------------

“Sağlık ocağı ve belediye binası restore edilecek”

Barbaros, bölgedeki sıkıntılarla ilgili de konuştu.
Belediyede maddi açıdan sorun yaşandığını dile getiren Barbaros, söz verdiği projeleri hayata geçirdiğini ifade etti.
Barbaros, yeni dönemde bölgedeki sağlık ocağının bir kısmının ve belediye binasının kaynak bulunması halinde restore edileceğini, bu konuda TC Yardım Heyeti’nden yardım talep edeceklerini açıkladı.
Bölgedeki göçü engellemek amacıyla kırsal kesim arsaları ile ilgili çalışma yapacaklarını dile getiren Barbaros, “bölgedeki antik su deposu iyi durumda değil. Yeni su deposunun bölgeye kazandırılması gerekiyor” dedi.


“20 bin TL artı ile devraldım…”

Barbaros, 20 bin TL ‘artı’ ile devraldığını dile getirerek, bunun yanı sıra vatandaşlardan tahsil edilmeyen birikmiş borçların bulunduğunu söyledi.
Göreve gelir gelmez tahsil edilemeyen borçlara yönelik çalışma yaptıklarını ifade eden Barbaros,
“belediyeyi eski başkandan iyi durumda devraldım, ancak daha da iyi noktalara taşıdım” dedi.

“Bütçeye göre istihdam yaptık”

Barbaros, başkan seçildiğinde belediyede 2 işçi, 1 memur olmak üzere toplam 3 personelin bulunduğunu belirterek, şu anda 3 işçi 1 memur olmak üzere toplam 4 çalışanın bulunduğunu kaydetti.
“Bütçeye göre hareket ettik. Belediyenin ekonomik yapısını göz önünde bulundurduk” diyen Barbaros, belediyedeki personel sayısının yeterli olmadığını ancak bütçenin de daha fazla istihdama yeterli olmadığını kaydetti.
Barbaros, belediyenin sadece Akıncılara hizmet verdiğini dile getirerek şöyle konuştu: “Akıncıların nüfusu geçtiğimiz yıllarda 5 bini bulmuştu. Ancak şu andaki nüfus 350 kişidir. Ancak geniş bir alana hizmet veriyoruz. Tüm alanları temizliyoruz”

“Devlet katkısı yetersiz”

Belediyenin geçtiğimiz yıllarda 19 bin TL devlet katkısı aldığını ancak bu rakamın şu anda 5 bin TL’ye düştüğünü söyleyen Barbaros, söz konusu katkının ‘yeterli olmadığını’ kaydetti.
Barbaros, belediye giderlerinin 15 bin 500 TL olduğunu aktararak, alınan katkılarının giderlerin altına düştüğünü söyledi.

“Temmuz 2011’e kadar elektriği Güney’den aldık…”

Elektriği 2011 yılı Temmuz ayına kadar Güney Kıbrıs’tan aldıklarını belirten Barbaros şöyle konuştu: “Mari’deki patlamaya kadar elektriği biz Güney’den aldık. Patlamanın ardından Kuzey Kıbrıs’tan elektrik almaya başladık. Ancak belediyeye 2011 yılına kadar 240 bin TL borç çıkardılar. Benim döneminde bağlanan sayaçların hepsi ödenmişti. Şimdi ise 10 yılda ayda 2 bin TL borç ödüyoruz. Bizim suyumuz da Güney Kıbrıs’tan geliyor”

Kısa Yol Projesi…

Barbaros, Kısa Yol Projesi’nin hayata geçmesi ile kontrollü geçişlerin sona ereceğini ve daha fazla vatandaşın köyü ziyaret edeceğini dile getirdi.
Bu konuda uzun yıllardır mücadele verdiğini ifade eden Barbaros, kısa bir süre sonra bu projenin hayata geçmesinin öngörüldüğünü anlattı.

Hayata geçen projeler…

Göreve ilk geldiğinde bölgedeki ‘harabelerle’ ilgili çalışma yaptıklarını söyleyen Barbaros, organize hayvancılık bölgesine su hattı çekildiğini dile getirdi.
Barbaros, 43 bin TL ile bölgeye su deposu yapıldığını kaydederek, bununla birlikte yol ile ilgili çalıştıklarını ifade etti.
Köye halı saha yapıldığından bahseden Barbaros, bununla birlikte yeni belediye binası ve 2 okul binasının tadilat edildiğini dile getirdi.
Barbaros, bölgeye 110 bin TL’ye park yapıldığını kaydetti.

Bu haber toplam 1968 defa okunmuştur