1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. AKEL’den inisiyatif çağrısı
AKEL’den inisiyatif çağrısı

AKEL’den inisiyatif çağrısı

AKEL, "Kıbrıs sorununda hemen şimdi inisiyatif alınması” çağrısında bulundu.

A+A-

 

AKEL, BM Barış Gücü’nün görev süresi konusunun Güvenlik Konseyi’nde görüşülmesinden ve karar alınması öncesinde “daha kötüsünün engellenmesi için Kıbrıs sorununda hemen şimdi inisiyatif alınması” çağrısında bulundu.

Haravgi “Kıbrıs Sorununda Hemen Şimdi İnisiyatif... AKEL’e Göre Durum Kritik, Kontrolden Çıkmak Üzere” başlıklı haberinde AKEL’in, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve diğer siyasi partilerden derhal inisiyatif isterken, AKEL’li Avrupa Milletvekili Neoklis Silikiotis’in de AB’den Türkiye’nin Navtex’ini geri çekmesi ve Doğu Akdeniz’de başka herhangi bir faaliyette bulunmaması için somut önlem almasını istediğini yazdı.

Gazeteye göre Kıbrıs sorunundaki durumunun kritik olduğuna işaret ederek, “kontrolden çıkmak üzere” uyarısında bulunan AKEL “Vardığımız noktada olanaklar tehlikeli ölçüde daraldı” vurgusunu yaparak, küçük partizan maksatların ve kamuoyu yaratma çabalarının bir kenara bırakılmasını istedi.
Öncelikle Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in tezlerinde tutarlı olması, “sevilen” değil “faydalı” olması gerektiği, bunu da hemen şimdi yapması gerektiği görüşünü ortaya koyan AKEL, “bu yıkım sürecine devam etmesi halinde, peşinden gelecek –ve halen çıplak gözle görülebilen- feci etkilerin ortağı olmak niyetinde değiliz” uyarısında bulundu.

AKEL, BM Genel Sekreteri’nin Barış Gücü ile ilgili rapor taslağında Türkiye’nin Navtex yayımlamasından söz etmekle yetinilmesi ve hiçbir eleştiride bulunulmamasından hoşnutsuzluk duyduğunu da açıkladı. TAK

Bu haber toplam 1723 defa okunmuştur