1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Adaylık başvuruları 28 Mayıs’ta
Adaylık başvuruları 28 Mayıs’ta

Adaylık başvuruları 28 Mayıs’ta

KKTC’de 24 Haziran’da yapılacak yerel seçimlerde aday olacakların 28 Mayıs Pazartesi günü gerekli belgelerle birlikte ilçe seçim kurullarına başvurması gerekiyor. Adaylık başvuruları mesai saatleri içinde kabul edilecek.

A+A-

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçim takvimi uyarınca adaylık başvurularıyla ilgili iki duyuru yayımladı.

YSK, belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği adaylarının başvuruyla ilgili izleyeceği yolu şöyle duyurdu:

“Siyasal partilerin, aday listelerinde gösterilen adayların doğum yerlerini, doğum tarihlerini, anne - baba adı ve soyadlarını ilgili İlçe Seçim Kuruluna bildirmeleri ve başvuruları istenilen belgelerle yapmaları yasa gereğidir.

Aday olacak kişilerden temin edilecek, Anayasa’nın ve değiştirilmiş şekliyle 5/1976 sayılı Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın adaylık için aradığı koşul ve nitelikleri haiz olduklarına, partiden aday gösterilmeyi kabul ettiklerine ve başka partiden aday gösterilmeyi kabul etmediklerine ilişkin beyanları. Polis karakter belgesi. Oy verme günü olan 24 Haziran 2018 tarihinden önce en az üç yıldan beri daim ikametgâhının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde olduğunu gösteren muhtar belgesi. KKTC kimlik kartı veya fotokopisi (fotokopi sunulması halinde aslı kurula gösterilir). Erkek adayların yurt ödevini yaptığını veya bundan muaf tutulduğunu gösteren belge veya fotokopisi (fotokopi sunulması halinde aslı kurula gösterilir).”

Bu haber toplam 1396 defa okunmuştur