1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Başsavcılık, ‘fetüs’ davasında istinaf dosyaladı!
Başsavcılık, ‘fetüs’ davasında istinaf dosyaladı!

Başsavcılık, ‘fetüs’ davasında istinaf dosyaladı!

Toplumda büyük infiale neden olan Girne’deki ‘yasa dışı kürtaj’ soruşturması sonrasında teminatla serbest kalan 4’ü doktor 6 zanlının tutukluluğun devamı için Başsavcılık, istinaf dosyaladı.

A+A-

YENİDÜZEN (Özel)

Başsavcılık, toplumda büyük infiale neden olan Girne’deki ‘yasa dışı kürtaj’ soruşturması sonrasında teminatla serbest kalan 4’ü doktor 6 zanlı hakkında önceki gün istinaf dosyaladı.

Tahkikatı 45 günde tamamlanan ve Dr. Fahri Karagözlü, Dr. Verda Tunçbilek, Dr. Mehmet Ali Tunçbilek, Dr. Rasiha Serdaroğlu, Ayşegül İşbilen ve Taner Okburan’ın Girne Kaza Mahkemesi tarafından ağır teminat koşulu ile serbest kalmasına itiraz eden Başsavcılığın başvurusu Yüksek Mahkeme’de görüşülecek.

6 zanlının da tutukluluğunun devamı için yapılan başvuru dosyasının önümüzdeki hafta içerisinde görüşülmesi bekleniyor.

DNA raporu gelmedi!

Öte yandan fetüsler ve 34 haftalık bebeğin ölüm sebebini belirleyecek ayrıntılı DNA raporlarının ise halen Türkiye’den gelmediği öğrenildi.

2002-2016 tarihleri arasında meydana gelen ‘çocuk düşürmeye teşebbüs’ ve ‘yasal sınır olan 10 haftadan büyük fetüslerin ameliyat ile gebeliğin sonlandırılması’ soruşturmasıyla ilgili gelecek raporun sonucunda suçun niteliğinin de ‘adam öldürme’ olarak değişebilme ihtimali bulunuyor.

 

Bu haber toplam 3035 defa okunmuştur