1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Araç Kayıt’ta ‘son gün’ yoğunluğu
Araç Kayıt’ta ‘son gün’ yoğunluğu

Araç Kayıt’ta ‘son gün’ yoğunluğu

Seyrüsefer ruhsatlarını çıkartmakta 1 ay geç kalan ve %3’lük cezaya dahil olmamak için 31 Ağustos’a kadar işlemlerini tamamlamak isteyen vatandaşlar, dün Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şubesi’nde uzun kuyruklar oluşturdu.

A+A-

YENİDÜZEN

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şubesi’nde dün ciddi yoğunluk yaşandı, vatandaşlar işlem yaptırabilmek için saatlerce bekledi.

Seyrüsefer ruhsatlarını çıkartmakta 1 ay geciktiren vatandaşlar, %3’lük cezaya dahil olmamak için uzun kuyruklar oluşturdu.

Araç Kayıt Dairesi Müdürü Salih Boran, seyrüsefer ruhsatlarını çıkartmakta 1 ay geç kalanları kapsayacak %3’lük ceza uygulamasına dahil olmak istemeyen vatandaşların yaptırdıkları işlemler nedeniyle dün dairede ciddi yoğunluk yaşandığını söyledi.

Boran, seyrüsefer ruhsatlarını çıkartmakta 1 ay geciktiren vatandaşların için son tarihin yarın olduğunu da ifade ederek, dün yaşanan yoğunluğa benzer durumun yarın da yaşanmasını beklediklerini belirtti.

Ayrıca Boran, geçtiğimiz gün Bakanlar Kurulu tarafından kayıttan düşmüş araçlarla ilgili alınan yasa gücünde kararnamenin Cumhurbaşkanı tarafından imzalanarak, Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından yürürlüğe gireceğini de kaydetti.

Bu haber toplam 2418 defa okunmuştur