1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Performansı beğeni topluyor
Performansı beğeni topluyor

Performansı beğeni topluyor

Türkiye Milli Takımı ile U18 Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden Erten Gazi bugün çeyrek final mücadelesinde Sırbistan ile karşılaşacak

A+A-

Hüseyin KIRAL

FIBA’nın Yunanistan'ın Volos kentinde düzenlediği U18 Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden Türkiye, bugün çeyrek final mücadelesinde Sırbistan ile karşılaşacak. Kıbrıslı Türk Erten Gazi’nin de yer aldığı Türkiye’nin Sırbistan ile oynayacağı karşılaşma TSİ 16:45’te başlayacak. Türkiye karşılaşmadan galip ayrılması halinde, yarı finalde İspanya-Bosna Hersek karşılaşmasının galibi ile eşleşecek.

Gruptan lider çıktılar
U18 Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda Erten Gazi’li Türkiye F Grubu’nda sırası ile İtalya, Finlandiya, Rusya ve Bosna Hersek takımlarını mağlup ederken, ev sahibi takım olan Yunanistan’a mağlup oldu. Grubunda önceki akşam Litvanya ile oynadığı maçtan galip ayrılan Türkiye grubunu lider tamamladı ve çeyrek finale yükseldi. Böylece F grubunu lider tamamlayan Türkiye, E Grubunu dördüncü sırada tamamlayan Sırbıstan ile eşleşti.

Gazi’yi NCAA koçları yakından takip ediyor
Öte yandan Yunanistan'ın Volos kentindeki organizasyonda maçlarını izlemek için gelen birçok NCAA koçu ve NBA gözlemcisi bulunuyor.  Önümüzdeki yıl NCAA’daki koçlarından biri olacak olan Patrick Sellers da Erten’i izlemek üzere Yunanistan Volos kentine geldi. Erten’in performansını çok beğendiğini belirten Sellers’in “Erten ile çok iyi şeyler yapacağız” dediği gelen haberler arasında yer alıyor. Rusya maçı sonrasında koç Sellers ile bir araya gelen Kıbrıslı Türk Erten Gazi’nin hocası ile konuştuktan sonra moralinin oldukça düzeldiği ve bundan sonra ortaya koyacağı maçlarda daha iyi işler çıkaracağının sinyalini verdi.

Bu haber toplam 1338 defa okunmuştur