1. HABERLER

  2. SPOR

  3. G.GÜCÜ GERİ GELDİ: 5-2
G.GÜCÜ GERİ GELDİ: 5-2

G.GÜCÜ GERİ GELDİ: 5-2

Birinci Lig’in son haftasında Lapta’yı konuk eden Gençlik Gücü, rakibini 5-2 mağlup ederek Süper Lig’e direk yükselen ikinci takım oldu. Yeşil beyazlılar 2 sezon sonra yeniden Süper Lig’de mücadele edecek

A+A-

 

 

Stat: Atatük Stadı
Hakemler: Serdar Bilgimer, Emine Yarkın, Serkan Kuşappi
Gençlik Gücü: Mehmet Kanat, Hüseyin Haşimoğlu, Derviş Özeralp (Dk.75 Özcan Saygı), Ragıp Kanatlı, Volkan Orakçı (Dk.46 Hakan Altın), Süleyman Göksu, Mahmut Yumuşak (Dk.54 Zeeb Choudhry), İsmail Soydan, Orhan Çokbekler, Onurcan Kanburlar, Hüseyin Küsbeci.
Lapta: Emre Nalbant (Dk.65 Ersenal Bahadi), Orhan Tanık, Süleyman Batuk (Dk.46 İrfan), Mehmet Gürpınar, Mustafa Yaşar, İbrahim Kaba, Emrah Güler, Göksel Soyer, Beyhan Kurtarankartal (Dk.69 Behzat), Ferit Portakalcıoğlu, Akın Topal.
Goller: Dk.40, Dk.43, Dk.50 ve Dk.82 Hüseyin Küsbeci, Dk.56 Zeeb Choudhry (Gençlik Gücü) – Dk.80 ve 90 Akın Topal (Lapta)

K-Pet Birinci Lig’den Süper Lig’e direk yükselecek olan son takım Gençlik Gücü oldu. Dün Lefkoşa Atatürk Stadı’nda Lapta’yı konuk eden G.Gücü, sahadan 5-2’lik galibiyetle ayrılarak sezonu ikinci sırada tamamladı ve Süper Lig vizesi aldı. Son olarak 2013-2014 sezonunda Süper Lig’de yer alan G.Gücü, iki sezon aranın ardından yeniden ülke futbolunun en üst seviyesine yükseldi. Karşılaşmada yeşil beyazlılara galibiyeti getiren golleri Hüseyin Küsbeci (4) ve Zeeb Choudhry kaydetti. Lapta’nın golleri Akın Topal’dan geldi. Karşılaşmanın son düdüğü ile birlikte camia olarak G.Gücü büyük sevinç yaşadı.

Play off belli oldu
Dün oynanan karşılaşmaların ardından Birinci Lig’den Süper Lig’e yükselecek son 2 takımı belirleyecek Play-off grubu netlik kazandı. Deplasmanda Baf Ülkü Yurdu ile 1-1 berabere kalan Yalova, üçüncü sırada sezonu noktaladı ve Play-off mücadelesine avantajlı bir şekilde başlama hakkına sahip oldu. Denizli evinde Gönyeli ile 1-1 berabere kalarak sezonu dördüncü sırada noktaladı. Girne Halk Evi deplasmanda Düzkaya’yı tek golle yenerek rakibini Play-off dışına itti ve sezonu 5’inci olarak tamamladı. Baf Ülkü Yurdu ise 6’ncı sırada normal sezonu tamamlayarak Play-off’ta mücadele etme hakkı kazandı. Ligin son iki sırasında yer alan Görneç ve Lapta ise Birinci Lig’de kalma adına İkinci Lig ekipleri ile Play-out oynayacak.

Bu haber toplam 1465 defa okunmuştur