1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Bursa’da hedefe attılar
Bursa’da hedefe attılar

Bursa’da hedefe attılar

Skeet Federasyon Kupası, 15 Türkiye ilinin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden de atıcıları katıldı, müsabakalarda 105 sporcu atış yaptı.

A+A-

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan Skeet Federasyon Kupası, 7 Nisan akşamı hayatını kaybeden Federasyon Başkanı Mehmet Bülent Torpil adına düzenlendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Trap ve Skeet Atış Poligonu’nda düzenlenen müsabakaya 15 Türkiye ilinin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden de atıcıları katıldı, müsabakalarda 105 sporcu atış yaptı.

23 Nisan Cumartesi günü başlayan mücadeleler sonucu; bireysel kategorilerde atıcı sporcularımız başarılı atışları ile final serilerinde yer aldı. Büyük erkekler kategorisi final serilerinde yer alan atıcılarımızdan Salahi Zaimoğlu birinci, Ali Somuncu beşinci ve Salih Oday altıncı olarak finali tamamladı. Ayrıca genç atıcılardan Derken Örü final serisinde yer aldı ve müsabakayı ikinci olarak tamamladı.

Ayrıca Türkiye takımlarında yarışan KKTC’li atıcılarıdan Neşe Tunçalın ise skeet büyük kadınlar kategorisinde Türkiye ikincisi oldu. Gençlerde ise Ali Çeler üçüncü, Salih Hafız ise dördüncü geldi.

Atıcılık Federasyonu Başkanı Türker Yiğitcan sporcuları Türkiye’de elde ettikleri başarıdan dolayı kutlayarak büyük gurur yaşadıklarını söyledi. Yiğitcan “Sporcularımız bu yarışmalarda başarılı olmuşlardır. Başarılı olanlara katkı konusunda girişim yaparak onların teşvik edilmesini sağlayacağız” dedi.

 

Bu haber toplam 1457 defa okunmuştur