1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Özyiğit: “Dayatma paketlere karşıyız”
Özyiğit: “Dayatma paketlere karşıyız”

Özyiğit: “Dayatma paketlere karşıyız”

TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, “nereden gelirse gelsin, her türlü dayatmaya” karşı olduklarını söyledi.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, “nereden gelirse gelsin, her türlü dayatmaya” karşı olduklarını söyledi.

TDP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, “dayatılan ekonomik pakete karşı olduklarını” dile getiren Özyiğit, sendika, sivil toplum örgütleri, üniversite temsilcileri ve örgütlerle birlikte, “yerel özelliklere uygun” yeni bir program şekillendirmeyi düşündüklerini dile getirdi.
TDP Lefkoşa Milletvekili adayları sivil toplum örgütlerine başlatılan ziyaretler çerçevesinde Tıp İş’i ziyaret etti.
Özyiğit, “Kıbrıs Türk’ünün kendi evinin efendisi olmasını, toplumsal yok oluş süreci ile emek sömürüsünün önüne geçilmesini ve sosyo-ekonomik yapının kendi ayakları üzerinde durabilmesini sağlama mücadelesinde Tıp-İş ile aynı yolu yürüdüklerini” söyledi.
“Sivilleşme-demokratikleşme mücadelesinin önünün açılması, kendi kurumlarımızın bizim insanlarımız tarafından yönetilmesi önceliğimiz ve vazgeçilmezimizdir” diyen Özyiğit, TDP olarak “emek sömürüsünü” önlemek, eşit işe eşit ücret politikasını öne çıkarmak, parasız sağlık politikasını hayata geçirmek ve gerekli reformları yapmak için yola çıktıklarını kaydetti.
(tak)

Bu haber toplam 1506 defa okunmuştur