1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Eylem polise takıldı
Eylem polise takıldı

Eylem polise takıldı

BKP Toplumsal Varoluş Güçleri ittifakı, yıllardır verdikleri mücadelenin artarak ve çoğalarak devam edeceğini duyurdu.

A+A-


BKP Toplumsal Varoluş Güçleri ittifakı, yıllardır verdikleri mücadelenin artarak ve çoğalarak devam edeceğini duyurdu.
BKP Toplumsal Varoluş Güçleri, “seçimlerin bir son veya durak olmadığını tersine seçimlerden sonra değişecek olan siyasal manzarada hükümet kim olursa olsun, bu ülkedeki esas iktidara ve onun işbirlikçi hükümetlerine karşı amansız mücadelelerini daha da yükselteceklerini” kaydetti.
BKP Toplumsal Varoluş Güçleri, “Ankara elini yakamızdan çek”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganlarıyla TC Elçiliği önünde toplanarak eylem yapmak istedi. Ancak polisin yolu keserek elçilik önüne geçişi engellemesi üzerine BKP Toplumsal Varoluş Güçleri elçilik duvarının önünde  açıklamalar  yaparak ayrıldı.
İlk olarak, BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan hazırlanan bildiriyi okudu, ardından da BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Baraka Kültür Merkezi adına MünürRahmancıoğlu ve Devrimci Komünist Birlik adına da Yusuf Alkım birer konuşma yaptı. BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan konuşmasında, Birleşik Kıbrıs Partisi, Baraka Kültür Merkezi ve Devrimci Komünist Birlik olarak oluşturdukları BKP Toplumsal Varoluş Güçleri ittifakının seçim süreci boyunca örnek bir birliktelik sergileyerek, samimi ve açık duruşuyla toplumun geniş kesimlerinin ilgi ve sempatisini kazandığını belirtti. BKP Toplumsal Varoluş Güçleri Genel Başkanı İzzet İzcan ise, polisin TC Elçiliği önünde basın toplantısı bile yapmalarına izin vermemesini eleştirerek, “Asker ağırlıklı yapı hükümetler değişse de yerinde duruyor. Şuan ki yeni hükümet de bunları engelleyemiyor” dedi. BKP Toplumsal Varoluş Güçleri Genel Başkanı İzzet İzcan ise, polisin TC Elçiliği önünde basın toplantısı bile yapmalarına izin vermemesini eleştirerek, “Asker ağırlıklı yapı hükümetler değişse de yerinde duruyor. Şuan ki yeni hükümet de bunları engelleyemiyor” dedi. Devrimci Komünist Birlik adına da Yusuf Alkım, bu seçimlerde iki seçenek olduğunu, bir tarafta aynılaşan ve işbirlikçilik yapan 4 pati ve diğer tarafta de BKP Toplumsal Varoluş Güçleri olduğunu ileri sürdü. TAK

Bu haber toplam 2020 defa okunmuştur