1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Erhürman: İyi İdare Yasası Hükümete bol gelmiş!
Erhürman: İyi İdare Yasası Hükümete bol gelmiş!

Erhürman: İyi İdare Yasası Hükümete bol gelmiş!

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erhürman, “Sayın Bakan davalardan kurtulmak için bu stratejiyi izliyorsa bilmelidir ki atacağı bu adım yalnızca yeni davalar yaratmaya ve hükümetin bir kez daha yargı önünde yüzünün kızarmasına yol açmaktan başka hiç

A+A-

 

CTP Genel Sekreteri, Milletvekili Tufan Erhürman, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın emirnameler ve İyi İdare Yasası’na yönelik yaptığı açıklamalara sert eleştirilerde bulundu, emirnamelerin imar planı yapılmadan kaldırılmasının hukuka aykırı olduğunu açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erhürman, “Sayın Bakan davalardan kurtulmak için bu stratejiyi izliyorsa bilmelidir ki atacağı bu adım yalnızca yeni davalar yaratmaya ve hükümetin bir kez daha yargı önünde yüzünün kızarmasına yol açmaktan başka hiçbir işe yaramayacaktır” dedi.

Ayrıca Erhürman, İyi İdare Yasası'nın DP’nin hükümette olduğu dönemde Meclis’ten oybirliğiyle geçtiğini de hatırlatarak, “Sayın Denktaş, İyi İdare Yasası kullanılarak, adımlarını engelleme girişimlerine devam edersek, İyi İdare Yasası'nı yeniden ele alacaklarını söylemiş. Partisi hükümetteyken Meclisten oy birliğiyle geçen Yasadan söz ediyor Sayın Bakan. Söyledikleriyle dinleyenleri şaşırtma kapasitesinin hududu yok!” şeklinde konuştu.

Erhürman’ın açıklaması şu şekilde: “Emirnameleri Kaldırabilirler mi? Başbakan Yardımcısı Sayın Serdar Denktaş, anlaşılan biraz da "madem öyle işte böyle" anlayışıyla, "tüm emirnameleri kaldıracağız" demiş. Ama anlaşılan bilmediği ve danıştığı hukukçuların kendisine aktarmadığı bazı bilgiler var: 1. Emirname çıkarmak ne kadar idari işlemse, emirnameyi yürürlükten kaldırmak da o kadar idari işlemdir. 2. Dolayısıyla, İdare Hukuku'nun "usulde paralellik ilkesi" gereği emirnameyi hangi yöntemle çıkarırsanız ancak o yöntemle yürürlükten kaldırabilirsiniz. 3. Bunun doğal sonucu olarak, İyi İdare Yasası'ndaki danışma toplantılarını yapmadan emirnameleri kaldırırsanız hukuka aykırı işlem yapmış olursunuz. Böyle bir işlem şekil unsuru açısından sakat (hukuka aykırı) olur. 4. Ayrıca tüm idari işlemlerin amaç unsuru kamu yararıdır. Emirnameleri imar planı yapmadan kaldırırsanız kaldırma işlemi amaç unsuru açısından da sakat (hukuka aykırı) olacaktır. Uzatmak istemediğim için sebep ve konu unsurlarındaki sakatlıkları ayrı ayrı yazmayacağım ama o unsurlarda da sakatlık söz konusudur. 5. Sonuç olarak, Sayın Bakan davalardan kurtulmak için bu stratejiyi izliyorsa bilmelidir ki atacağı bu adım yalnızca yeni davalar yaratmaya ve hükümetin bir kez daha yargı önünde yüzünün kızarmasına yol açmaktan başka hiçbir işe yaramayacaktır.
İyi İdare Yasası Hükümete Bol Gelmiş!!! Başbakan Yardımcısı Sayın Serdar Denktaş, İyi İdare Yasası'nın üstümüze bol geleceğinin başından beri belli olduğunu, bu Yasa kullanılarak adımlarını engelleme girişimlerine devam edersek, İyi İdare Yasası'nı yeniden ele alacaklarını söylemiş. Partisi hükümetteyken Meclisten oy birliğiyle geçen Yasadan söz ediyor Sayın Bakan. Söyledikleriyle dinleyenleri şaşırtma kapasitesinin hududu yok!”

Bu haber toplam 2792 defa okunmuştur