1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. DP-UG Mağusa adayı İsmail Arter
DP-UG Mağusa adayı İsmail Arter

DP-UG Mağusa adayı İsmail Arter

DP-UG Mağusa Belediye Başkan adayı İsmail Arter: “Hizmetler adaletli dağıtılacak”

A+A-

 

Yoğun bir proje hazırlama dönemine girdiklerini açıklayan Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Gazimağusa Belediye Başkan Adayı İsmail Arter, kentin ihtiyaçlarına cevap veren projeler ürettiklerini söyledi.  Büyükşehre yakışan büyük projeler hazırladıklarını belirten Arter, kentin varolan sorunlarını çözecek projeleri ilerleyen haftalarda kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.
Arter; “Vatandaşımıza daha kaliteli, kalıcı ve onların hayatlarını kolaylaştıran hizmetler sunacağız. Kentin genel anlamda çehresini değiştireceğiz” diye konuştu.
Mağusa Belediye Başkan Adayı İsmail Arter, DP-UG basın bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada, “10-20 sene önceki Mağusa halkının ihtiyaçları farklı birşeydi, aradan yıllar geçti teknoloji gelişti, talepler arttı dolayısıyla ihtiyaçların çeşitliliği de artarak devam ediyor...20 yıldır Belediye başkanlığı koltuğunda oturan arkadaşımız sadece makyaj yaparak Mağusa halkının gözünü boyamayı başardı... Gazimağusa alt yapı açısından en geri kalmış kent belediyesi konumundan kurtulacak” dedi.
Belediye başkanı olmak istemesinin arkasında yatan gerekçelerini de anlatan Arter, deneyim ve tecrübelerini yerel yönetimlerle halkın yaşam kalitesini yükseltmek adına kullanmak istediğini ifade etti. Arter, şöyle dedi:
“Kentin ciddi sorunları herkesce malum. Bu kentin bir bireyi olarak Mağusa’nın sorunlarını ve bu sorunların nasıl çözüleceğini iyi biliyorum. Halkımızın da desteği ile kentimizi hak ettiği yerel yönetim hizmetlerinden eksiksiz bir şekilde yararlanması için çok çalışacağım. Tüm bilgi ve birikimimi sonuna kadar kullanacağım. Halka hizmet için göreve talibim.”
Arter, “Biz, sivil toplum örgütlerimiz, yetkili meslek kuruluşlarımız, muhtarlarımız ve halkımızın taleplerini de göz önünde bulundurarak, kendi projelerimizi ortaya koyarak seçime gidiyoruz. Kesinlikle çamur at izi kalsın diye bir siyaset yapmıyoruz” dedi.
Açık Maraş’a ve burada yaşayan halka belediyenin elini uzatmadığını öne süren Arter, “Belediye yeterli ve gerekli hizmeti götürmüş olsaydı bugün bölge halkı bu kadar ötekileştirildiğini dile getirmez, isyan etmezdi ” diye konuştu.

“Hizmetler adaletli dağıtılacaktır”
DP Ulusal Güçler Gazimağusa Belediye Başkan Adayı İsmail Arter, belediye başkanlığına aday olmasının 4 bacağı bulunduğunu söyleyerek, birinci adımda belediye başkanının bilinçli hareket hareket etmesinin kent için hayati önem taşıdığını söyledi.
İkinci bacak olan teknik yönden gerekenin yapılmadığını savunan Arter, teknik yönden projelerin uygulanmasında yeterli titiz çalışmaların yapılmadığının görüldüğünü iddia etti.
Üçüncü bacağın vergi/hizmet dengesinin oluşturduğuna dikkati çeken Arter; “Büyük ve alt yapı projelerinin finans kaynağı bellidir. TC Yardım Heyeti veya AB. Bunun dışında halkın ödemiş olduğu vergilerin hizmete dönüştürülmesinde, hizmetlerin adaletli paylaşılmadığını görüyoruz. Bu nedenle biz diyoruz ki, hizmetler adaletli dağıtılacaktır” diye konuştu.
Dördüncü ve son bacak olarak “siyasi yaklaşımı” gösteren Arter, “Seçim dönemi bir partiyi temsilen aday olursunuz ama belediye başkanı siyasi rozetini seçim sonrası görsel değil, kalben çıkarması, siyasetten arınması gerekir. Kapıdan her giren vatandaşa adaletli davranmak esastır. Ancak mevcut yönetimin ‘bana oy veren –vermeyen’ diye vatandaşımızı ötekileştirdiğini görüyor ve üzülüyoruz” dedi.

Bu haber toplam 2469 defa okunmuştur