1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 'Bakanlık' açıklaması DP-UG'yi karıştırdı
Bakanlık açıklaması DP-UGyi karıştırdı

'Bakanlık' açıklaması DP-UG'yi karıştırdı

DP MYK, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş haricinde yapılan açıklamaların partinin kararı şeklinde algılanmaması gerektiğini duyurdu.

A+A-

DP-UG Genel Merkez, koalisyon görüşmeleri için DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın yetkilendirildiği açıkladı. Bugün bir gazetede yer alan DP-UG Genel Sekreteri Bengü Şonya’nın bakanlık talepleri ile ilgili açıklamaları için de,  DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş haricinde bu konuda yapılacak açıklamaların partinin kararı şeklinde algılanmaması gerektiğini duyurdu.

Açıklamanın tam metni şöyle:


2013 Milletvekilliği Erken Genel Seçimi sonucunda ülkemizde kurulacak olan hükümetin bir koalisyon hükümeti olma zorunluluğu ortaya çıkmıştır.

Olası bir koalisyon için partimiz yetkili kurulları görüşmelerine devam etmektedir. Bu doğrultuda dün akşam MYK ve Başkanlık Divanı toplantısı yapılmış koalisyon görüşmeleri için Genel Başkanımız Sayın Serdar Denktaş’ın yetkilendirilmesi bu akşam toplanacak olan Parti Meclisine önerilmiştir.

Bir yerel gazetemizde Genel Sekreterimiz ve bir Milletvekilimize atıfta bulunularak manşetten verilen haberin içeriğinde de manşette ortaya atılan iddia hiçbir şekilde dillendirilmemiştir.

Halen partiler arasında Koalisyon konusu konuşulmaya bile başlanmamışken ortaya atılan bu tür iddialara itibar edilmemesi gerekmektedir.

Partimizin koalisyon hakkında ki tavrını belirleyici süreç tamamlanmamış olup, DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş haricinde bu konuda yapılacak açıklamaların partimizin kararı şeklinde algılanmaması gerektiğini kamuoyuna duyururuz.

 

***

 

Bu arada DP-UG Genel Sekreteri Bengü Şonya’dan da konu ile ilgili açıklama geldi.,

Şonya’nın açıklaması şöyle:

Bugün (31.07.2013) yerel bir gazetemizin, ön sayfasında fotoğrafım ile birlikte çıkan “Hükümetin yarısını istediler” başlıklı haberle ilgili olarak söz konusu açıklamada böyle bir ifade kulanmadığımı ve rakam telaffuz etmediğimi, belirtmek isterim.

Haberin içeriği okunduğunda zaten hiçbir rakamın telaffuz edilmediği açıktır.

Bu haber toplam 2722 defa okunmuştur