1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. TDP’de gözler Yüksek Disiplin Kurulu’nda
TDP’de gözler Yüksek Disiplin Kurulu’nda

TDP’de gözler Yüksek Disiplin Kurulu’nda

Mağusa İlçe Başkanlığı’ndan ‘el çektirilen’ Mustafa Emiroğluları ile ilgili yasal süreç işlemeye başladı. ..

A+A-

TDP’de karşılıklı eleştiri ve suçlamalarla bir süredir devam eden gerginlik, dün Yüksek Disiplin Kurulu’na taşındı. Yüksek Disiplin Kurulu dün bir araya gelerek, Emiroğluları ile ilgili süreci masaya yatırdı.

• DURUŞMA 3 EKİM’E ERTELENDİ… Emiroğluları aleyhindeki iddianamelerin hazır olmaması nedeniyle Disiplin Kurulu duruşması 3 Ekim Pazartesi günü saat 14.30’a ertelendi.

• TANIKLAR DİNLENECEK… Emiroğluları’nın hakkındaki iddiaların konuşulacağı, partiden ihracının da gündeme geleceği duruşmada, hem TDP hem de Emiroğluları yaşananlarla ilgili tanık dinletecek.

Ayşe GÜLER

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP)’de  Mağusa İlçe Başkanlığı’ndan ‘el çektirilen’ Mustafa Emiroğluları ile ilgili yasal süreç işlemeye başladı.

Yüksek Disiplin Kurulu dün bir araya gelerek, Emiroğluları ile ilgili süreci masaya yatırdı.

Emiroğluları aleyhindeki iddianamelerin hazır olmaması nedeniyle Disiplin Kurulu duruşması 3 Ekim Pazartesi günü saat 14.30’a ertelendi.

Emiroğluları’nın hakkındaki iddiaların konuşulacağı, partiden ihracının da gündeme geleceği duruşmada, hem TDP hem de Emiroğluları yaşananlarla ilgili tanık dinletecek.

Parti, Emiroğluları aleyhindeki iddianameyi hazırlayarak en geç Çarşamba gününe kadar kendisine iletecek.

Emiroğluları, iddianameyi yazılı olarak görmek istiyor

Parti içerisinde karşılıklı eleştiri ve suçlamalarla bir süredir devam eden gerginlik, dün Yüksek Disiplin Kurulu’na taşındı.
Parti binasında saat 11.00’de gerçekleşen Disiplin Kurulu toplantısına Mustafa Emiroğluları avukatı Mustafa Asena ile katıldı.

Avukat Asena, Emiroğluları aleyhinde hazırlanan iddianameyi yazılı olarak görmek istediğini belirtti, suçlamaların ne olduğunu sordu, müvekkilinin yazılı ve sözlü savunma hakkının nasıl kullanacağının TDP Tüzüğü’nde belirsiz kaldığını savundu.

Bununla birlikte Asena, TDP Tüzüğü’nün Siyasal Partiler Yasası ile çeliştiğini de öne sürdü, yapılacak duruşmada Emiroğluları’nın aleyhindeki iddialarla ilgili tanık dinletip, dinletemeyeceğini sordu.

Anık: “İddianame, en geç Çarşamba gününe kadar Emiroğluları’na iletilecek”

TDP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Adnan Anık, Emiroğluları’nın aleyhinde hazırlanan iddianameyi görmek istemesi üzerine dünkü duruşmanın 3 Ekim Pazartesi gününe ertelendiğini açıkladı.

YENİDÜZEN’e bilgi veren Anık, söz konusu iddianamenin en geç gelecek Çarşamba gününe kadar Emiroğluları’na iletileceğini belirtti.

3 Ekim’de gerçekleşecek duruşmada hem Emiroğluları hem de partinin tanıklarının dinleneceğini dile getiren Anık, partide görevli bir kişinin de hazırlanan iddianameyi savunacağını dile getirdi.

Bu haber toplam 1888 defa okunmuştur