1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Rasıh Reşat ve Mahmut Anayasa tanık olarak dinlendi
Rasıh Reşat ve Mahmut Anayasa tanık olarak dinlendi

Rasıh Reşat ve Mahmut Anayasa tanık olarak dinlendi

CTP Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya tarafından Hataylılar Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu’na açılan ‘ağır hakaret’ davasında Mahmut Anayasa ile Kıbrıs Postası Genel Yayın Yönetmeni Rasıh Reşat tanık olarak dinlendi

A+A-

YENiDÜZEN Haber Merkezi

CTP Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya’nın 15 Aralık 2014’de Mecliste bütçe görüşmeleri esnasında yaptığı konuşmasına yönelik, sosyal paylaşım sitesinden Derya’ya karşı ‘ağır hakaret’te bulunan, Hataylılar Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu hakkındaki dava süreci Davacı tarafının tanıkları Mahmut Anayasa ile Kıbrıs Postası Genel Yayın Yönetmeni Rasıh Reşat’ın dinlenmesiyle devam etti.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde Kıdemli Yargıç Tacan Reynar huzurunda görüşülen davada,  Doğuş Derya’yı temsilen Avukat Jale Dizdarlı ile Avukat Ongun Talat ve davalı taraf Bertan Zaroğlu’nu temsilen ise Avukat Feridun Öztürk davada hazır bulundu. CTP Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya davacı taraf olarak duruşmada hazır bulunurken, davalı Bertan Zaroğlu ise duruşmaya katılmadı. Dünkü duruşmada 2 tanık dinlendi, duruşmaya bugün de yeni tanıkların dinlenmesiyle devam edilecek.

Anayasa: Zaroğlu barıma geldi…

Dün ilk tanık olarak Mahmut Anayasa dinlendi. Anayasa ilk olarak, Bertan Zaroğlu’nun sosyal paylaşım sitesi facebookta  Doğuş Derya ve Mahmut Anayasa’nın fotoğraflarını kullanarak ‘hainler’ ithamında bulunduğu bir paylaşımı emare olarak inceledi ve ardından Zaroğlu tarafından facebookta yazılan  diğer emarelere baktı. Davacı tarafın avukatının yönelttiği sorular üzerine Anayasa, emare olarak sunulan tüm  paylaşımları hatırladığını ifade etti. 

Davalı tarafın avukatının “bu paylaşımlar Zaroğlu’na ait değildir” iddiasına mukabil Anayasa, Zaroğlu’nun kendisi ve Doğuş Derya aleyhinde de ‘hainler’ kelimesi kullandığını belirterek, “Zaroğlu bir arkadaşı ile işlettiğim bara geldi ‘bu paylaşımı yaptım ama sen de bana daha önce kötü şeyler yazdın’ dedi” ifadesinde bulundu. Anayasa,  “Bir derneğin başkanının kişileri hain olarak hedef göstermesi doğru değildir. Zaroğlu hain diyerek beni de hedef olarak gösterdi” vurgusunda bulunarak, “Ben bunları doğru bulmuyorum” dedi.

Zaroğlu’nun avukatı, Zaroğlu adına olan hesabın sahte olduğunu iddia etmesi üzerine Anayasa, “Ben bu hesabın sahte olduğunu düşünmüyorum. Sahte hesapları anlayacak kadar uzun süredir facebook kullanıyorum. Bir sahte hesaba baktığınızda hemen anlarsınız, çünkü o hesapta paylaşılan çiçek böcek resimleri vardır. Kişisel çok fazla resim yoktur. Ayrıca sahte bir hesapta yazılan şeylerin sürekliliği olmaz. Bu hesapta yazılan şeylerin sürekliliği var ve resimler de gerçek. O yüzden bu hesap bana  öyle sahte bir hesapmış gibi gelmiyor” şeklinde konuştu.  Davalı avukatı Öztürk’ün “ben iddia ediyorum ki siz Doğuş Derya ile yakın olduğunuz için onu kayırmak adına bu mahkemede bulunuyorsunuz” sözlerine karşılık Anayasa, “Ben Doğuş Derya’yı vekil olduktan sonra tanıdım. Burada özgür irademle bulunuyorum ve bulunma amacım da adaletin yerini bulmasıdır” şekilde cevap verdi.

Reşat: Zaroğlu,  bana ‘ambargom ne zaman bitecek’  dedi
Anayasa’nın tanıklığının ardından bu kez Mahkeme, Kıbrıs Postası Genel Yayın Yönetmeni Rasıh Reşat’ı tanık olarak dinledi.
Rasıh Reşat, olayın gerçekleştiği tarihte köşesinde yazdığı “Doğuş Derya’ya hakaret edenlerin yazılarına gazetede yer vermeyeceğim” ifadeleri nedeniyle tanıklık yaptı.

Reşat, “Bertan Zaroğlu olduğunu düşündüğüm hesaptan yazılan yazı ve yapılan yorumları doğru bulmadım ve böyle bir yazı yazdım” dedi.

Reşat’a yöneltilen, ‘Zaroğlu yazdığınız yazıdan sonra size bunları ben yazmadım diyen herhangi bir beyanda bulundu mu veya tekzip yazısı gönderdi mi’ sorusu üzerine de Reşat, “Hayır, düzeltme, tekzip istemedi. Daha sonra bir yerde karşılaştık bana ‘ambargom ne zaman bitecek’ diye sordu. Kesinlikle o yazıyı ben yazmadım demedi. Hiçbir şekilde o yazıların ona ait olmadığına dair işaret almadım” ifadesinde bulundu.

Dünkü duruşmada iki tanık dinlenirken, duruşmaya bugün yeni tanıkların dinlenmesiyle devam edilecek.

Bu haber toplam 6275 defa okunmuştur