1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. KIBRIS'A 'MÜLTECİ ÜNİVERSİTESİ'
KIBRISA MÜLTECİ ÜNİVERSİTESİ

KIBRIS'A 'MÜLTECİ ÜNİVERSİTESİ'

Türkiye’de yayımlanan Bugün Gazetesi, ‘Bahçeşehir Üniversitesi’nden Kıbrıs’a Mülteciler için üniversite’ başlıklı haberinde, Bahçeşehir Üniversitesi’nin Kıbrıs’ta Üniversite kurmaya hazırlandığını yazdı. Eğitim Bakanlığı ise söz konusu üniversitenin başv

A+A-

• Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Bahçeşehir Üniversitesi’nin 3-4 gün önce bakanlığa bir başvuru yaptığı bilgisini aldığını açıkladı, verilmiş herhangi bir izin veya onay olmadığını belirtti.

• YENİDÜZEN, konuyla ilgili bilgi almak için Bahçeşehir Üniversitesi Ana Kampüsü’ne ulaştı. Bahçeşehir Üniversitesi’nden sadece, ‘Konuyla ilgili yönetim kurullarının toplantı yaptığı ve en kısa sürede açıklama yapılacağı’ bilgisi alındı.

Meltem SONAY

Türkiye’ye yayımlanan Bugün Gazetesi, ‘Bahçeşehir Üniversitesi’nden Kıbrıs’a Mülteciler için üniversite’ başlıklı haberinde, Bahçeşehir Üniversitesi’nin Kıbrıs’ta Üniversite kurmaya hazırlandığını yazdı.

Gazete haberinde, Bahçeşehir Üniversitesi’nin Suriye’den göç etmek zorunda kalan mültecilere hizmet verebilmek amacıyla Kıbrıs’ta özel bir üniversite kuracağını bildirdi.

Kurulacak üniversitede savaş mağduru tüm gençlerin eğitim alabileceği ileri sürülürken, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel’in uzun süredir çalışmalarını sürdürdükleri mülteciler için kuracağı üniversiteye dair verdiği detayları paylaştı.

“Başvuru yaptık, onaylarımızı aldık… Gerekli izinleri önümüzdeki ay tamamlama hedefindeyiz”

Haberde, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel’in “Kıbrıs’ta üniversite kurmak için başvuru yaptık. Onaylarımızı aldık. Gerekli izinleri de önümüzdeki ay tamamlamayı hedefliyoruz. Lefkoşa’da açacağımız kampüse BAU Kıbrıs Barış Üniversitesi adını vereceğiz “ ifadeleri ver aldı.

Bakan Dürüst: “3-4 gün önce yapılmış bir başvuru var”

Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Bahçeşehir Üniversitesi’nin 3-4 gün önce bakanlığa bir başvuru yaptığı bilgisini aldığını açıkladı.

Herhangi bir onayın söz konusu olmadığını da ifade eden Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, “Bakanlığımıza birçok müracaat yapıldı, yapılıyor da. Bahçeşehir Üniversitesi’nin de 3-4 gün önce bir başvurusu olmuş” dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi yetkililerinin ‘neye dayanarak’, “Kıbrıs’ta üniversite kurmak için başvuru yaptık.

Onaylarımızı aldık. Gerekli izinleri de önümüzdeki ay tamamlamayı hedefliyoruz” şeklinde bir açıklama yaptığını bilemediğini ifade eden Bakan Dürüst, “Başvuru değerlendirilecek olsa bile, onların ifade ettiği sürelerde olması mümkün değil” şeklinde konuştu.

“Çok da sıcak bakmıyoruz…”

Eğitim Bakanı Dürüst, “Onlarca müracaat var. Bu aşamada böyle çok hızlı bir onay verilmesi mümkün olmayacaktır. Açıkçası çok da sıcak bakmıyoruz. Başvurular uzun soluklu bir değerlendirme sürecine alınıyor” dedi. Bakan Dürüst, Eğitim Bakanlığı’ndan alınan açma izninin ardından YÖDAK’tan da gerekli izin ve onay alınma zorunluluğuna işaret etti.

Bahçeşehir: “En kısa zamanda açıklama yapılacak”

YENİDÜZEN, konuyla ilgili bilgi almak için Bahçeşehir Üniversitesi Ana Kampüsü’ne ulaştı. Bahçeşehir Üniversitesi’nden sadece, ‘Konuyla ilgili yönetim kurullarının toplantı yaptığı ve en kısa sürede açıklama yapılacağı’ bilgisi alındı.

Meclis’te de konu oldu…

CTP Mağusa Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, dün Meclis Genel Kurulu toplantısında konuyu kürsüye taşıdı.
Suriyeli öğrenciler için üniversite açılması konusunu da basında okuduğunu söyleyen Soyer, yapılanların kural çerçevesinde yapılması ve denetlenebilecek olması gerektiğini kaydetti.

-----------------------------------------------------

Bugün Gazetesi’nde yayınlanan haber için TIKLAYINIZ

Bu haber toplam 4660 defa okunmuştur