1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Cimrinin Uşakları” turneye çıkıyor
“Cimrinin Uşakları” turneye çıkıyor

“Cimrinin Uşakları” turneye çıkıyor

Baraka Tiyatro Ekibi’nin oyunu 19 Mayıs’ta Mağusa’da, 24 Mayıs’ta ise Güzelyurt’ta sahnelenecek

A+A-

Baraka Tiyatro Ekibi’nin “Cimrinin Uşakları” oyununun Lefkoşa’da üç kez daha sahnelendikten sonra turneye çıkacağı açıklandı.

Baraka’dan yapılan açıklamaya göre, ünlü Fransız yazar Moliere’in “Cimri” oyunundan uyarlanan Cimri’nin Uşakları oyununun Lefkoşa gösterimlerinin sonuna geliniyor.

Arabahmet Kültür Evi’nde, yarın akşam, 26 Nisan Cumartesi ve 29 Nisan Salı akşamları sahnelenecek oyun Mayıs ayında turneye çıkacak ve 19 Mayıs’ta Mağusa, 24 Mayıs’ta ise Güzelyurt seyircisiyle buluşacak.

Oyunun biletlerinin 5 TL’den oyun günleri Arabahmet Kültür Evi’nden veya her gün Khora Kitap Cafe’den alınabileceği; ayrıca rezervasyon için 0542 853 79 69 numaralı telefonun aranabileceği kaydedildi.

Baraka Tiyatro Ekibi’nin hazırladığı iki perdelik komedi oyunda Cemre İpçiler, Fatoş Muhtaroğlu, Feray Karahüseyin, İlke Olgun, İsmail Özuçar, Merter Refikoğlu, Nazen Şansal, Onur Bütüner, Sayra Lefkonuklu, Şifa Alçıcıoğlu ve Zekiye Şentürkler rol alıyor.

Ezen-ezilen çelişkisi temel alınan oyunda, uşakların gözünden bir bakış sunuluyor ve cimri bir adamın başından geçenler, mizahi bir dille aktarılıyor. Oyunda ülke gündemine dair de pek çok gönderme yer alıyor.

(tak)

Bu haber toplam 1352 defa okunmuştur