1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Masgaralık"
Masgaralık

"Masgaralık"

Tatar, ülkede her kesimin “ayakta olduğunu” ifade ederek, kimsenin kendisini susturamayacağını söyledi

A+A-

UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar mecliste, hükümetin icraatları ve son ekonomik gelişmeleri değerlendirdiği gündem dışı konuşmasında, ülkede kaç aydır “hükümet var mı yok mu” tartışması yapıldığını söyleyerek, “bu iş maskaralığa dönüştü” dedi. Bunun üzerine Başbakan Özkan Yorgancıoğlu Tatar’a “Meclis kürsüsünde olduğunu unutma” diye tepki gösterdi. Tatar da, hükümet içinde bir pazarlık olup olmadığını sorarak, hükümette pazarlık yapılıp yapılmadığını herkesin duyduğunu ancak bunları hükümetin duymaması durumunda “sağır” olunduğunu savundu.

Tatar, ülkede her kesimin “ayakta olduğunu” ifade ederek, kimsenin kendisini susturamayacağını, memleketin yakında “yangın yerine döneceğini” söylemesi üzerine, CTP-BG milletvekilleri ile sözlü tartışmaya girdi ve hükümetle ilgili “devam edecek mi bozulacak mı” söylemlerinin artık büyük rahatsızlık yarattığını kaydetti.

Ersin Tatar, faiz yasaları ile ilgili hükümete uyarılarda bulunarak, ekonomide önlemlerin alınması gerektiğini, kaçakçılıklar konusunda ciddi girişimler, denetimler yapılması gerektiğini söyledi.

Bütçe açıklarının büyüdüğünü, bu konuda önlem alınması gerektiğini, müdür müsteşar değişikliklerinin bütçe açığını artırdığını ifade eden Tatar, vatandaşın hizmet beklediğini vurguladı.

(tak)

Bu haber toplam 1564 defa okunmuştur