1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTÖS, uluslararası konferanslara katıldı
KTÖS, uluslararası konferanslara katıldı

KTÖS, uluslararası konferanslara katıldı

KTÖS, Romanya ve Hollanda’da düzenlenen uluslararası eğitim konferanslarına katıldı.

A+A-

 

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Romanya ve Hollanda’da düzenlenen uluslararası eğitim konferanslarına katıldı.
KTÖS, bu çerçevede Romanya’nın Başkenti Bükreş’te, Avrupa Sendikalar Konfederasyonu Eğitim Komitesi (ETUCE) ve Avrupa Eğitim Çalışanları Federasyonu’nun (EFEE) yürüttüğü “Daha Sağlıklı Bir Çalışma Yaşamı İçin Eğitim Sektöründe İnsana Yakışır İş Ortamlarının Geliştirilmesi Projesi” ile Amsterdam’da düzenlenen “Avrupa Eğitim Sektöründe Sosyal Diyalog Kapasitesi Geliştirme Projesi II” final konferanslarında yer aldı.

KTÖS’ten verilen bilgide, Bükreş’te kapanış konferansı gerçekleştirilen projenin amacının; “ETUCE ve EFEE tarafından ortaya konan eğitim sektöründe psikososyal riskleri ve işe bağlı stresi önlemeye yönelik sosyal ortaklar müşterek bildirisine zemin hazırlamak” olduğu belirtildi.

Grup liderleri ile birlikte katılımcılar, eğitim sektöründeki psikososyal riskleri önlemek ve bu tip risklere mücadele etmek için Avrupa, ulusal, bölgesel ve yerel düzeyde ortak sosyal partner girişimlerinin nasıl teşvik edilebileceği üzerine hazırlanan ana esaslar taslak belgesini inceledi.

Amsterdam’da gerçekleşen ve Avrupa eğitim sektöründeki sosyal ortakların diyalog potansiyellerini, bilgi aktarımı ve eğitimler aracılığıyla artırmayı hedefleyen “Avrupa Eğitim Sektöründe Sosyal Diyalog Kapasitesi Geliştirme Projesi II” kapanış konferansında ise, kaliteli eğitimin geliştirilmesi ve sürdürebilirliğinin sağlanması için Avrupa’daki eğitim alanında çalışan sosyal ortakların hem kendi aralarında hem de ulusal ve yerel düzeyde kendi ülkelerindeki hükümetlerin resmi kurumlarıyla olan sosyal diyaloglarını güçlendirmelerinin önemi vurgulandı. TAK

 

Bu haber toplam 1387 defa okunmuştur