1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Kimlikleri gelecek yıl belli olur’
Kimlikleri gelecek yıl belli olur’

'Kimlikleri gelecek yıl belli olur’

'Kayıp araç'ta insan kalıntılarına ulaşıldı, şimdi sırda DNA taramasında…

A+A-

Levent ÖZDAĞ

Kıbrıs’ta 1963 yılında ortadan kaybolan ve 52 yıl boyunca kendilerinden haber alınamayan Kıbrıslı Türk Şevket Kadir ve İbrahim Nidai'nin, Karaoğlanoğlu'nda gömülü olduğu yerden çıkarılması için yürütülen çalışmalarda kalıntılara ulaşıldı. Kayıp Şahıslar Komitesi'nin bölgede sürdürdüğü çalışmalarda aracın tamamının açığa çıktığı kalıntılar için belirli testlerden sonra kimliklerinin belirleneceği kaydedildi.
YENİDÜZEN'e bilgi veren Kayıp Şahıslar Komitesi Kıbrıslı Türk Üye Yardımcısı Murat Soysal, aracın içinde kayıp Kıbrıslı Türkler Şevket Kadir ve İbrahim Nidai'nin yer aldığına inandıklarını söyledi.

Soysal: “Kesin sonuç testlerden sonra”
Kayıp Şahıslar Komitesi Kıbrıslı Türk Üye Yardımcısı Murat Soysal kalıntıların kesin iki ayrı kişiye ait olduğunu vurgularken % 100 sonuca antropolojik testlerden sonra belirleneceğini söyledi. Şuan Taşkent kazılarında çıkan kalıntıların testleri ile uğraşıldığını kaydeden Soysal, laboratuarın tarihe göre kalıntılar üzerinde çalıştığını söyledi. Soysal, Şevket Kadir ve İbrahim Nidai'nin kesin sonucuna gelecek yıl içinde ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

“Araştırma komitenin”
Milliyet’de yer alan  ve “85 yaşında Rum ihbar etti” gibi bilgilerin yer aldığı haberin doğru olmadığını kaydeden Soysal, Ocak ayında araştırmalar tamamlamış ellerinde fotoğrafların olduğunu ve kayıpları komitenin araştırma ekibinin bulduğunu belirtti. Soysal, kayıpları bulma olayının iki günlük bir iş olmadığını ön hazırlık, araştırma, yer tespiti gibi testlerden geçtiğini ifade etti.

Bu haber toplam 1855 defa okunmuştur