1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. GÖZLER SINAVDA
GÖZLER SINAVDA

GÖZLER SINAVDA

Sınav muhtemelen ‘7 Temmuz’da’ yapılacak.

A+A-

 

Yapılan ‘usulsüzlükle’ nedeniyle 2011’de sınavı kazanıp atanan ‘20 okul müdürünün’ sınav sonuçlarını ve atamalarını geçersiz kılan mahkeme kararının ardından, izlenecek yol belli oldu.  ‘Atamaların’  iptal edilmesine yol açan Yüksek İdare Mahkemesi’nin 30 Mart’ tarihli kararı üzerine Kamu Hizmeti Komisyonu da 'yeniden sınav' kararı verdi. İptal edilen 20 müdür ve müdür muavinliği için yeniden 175 öğretmen sınava girecek. 

 

YENİDÜZEN (Özel)
Yapılan ‘usulsüzlükle’ nedeniyle 2011’de sınavı kazanıp atanan ‘20 okul müdürünün’ sınav sonuçlarını ve atamalarını geçersiz kılan mahkeme kararının ardından izlenecek yol belli oldu.  ‘Atamaların’  iptal edilmesine yol açan Yüksek İdare Mahkemesi’nin 30 Mart’ tarihli kararının ardından Kamu Hizmeti Komisyonu da yeniden sınav kararı verdi. İptal edilen 20 müdür ve müdür muavinliği için yeniden 175 öğretmen sınava girecek. 
Mahkemenin gerekçeli kararı inceleyen Kamu Hizmeti Komisyonu, seçim yasakları başlamadan yeni atamaların nasıl yapılacağı, alınan kararın nasıl uygulanacağının netleştirilmesi adına bakanlık ve savcılıkla görüştü.

Toplantıda, Mahkeme’nin ‘iptal’ kararının ardından boşalan kadrolar için tekrardan bir sınav yapılması kararı çıktı.
İzlenecek yol haritasını belirlemek için Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Kamil Kayral, Bakanlık müsteşarı Sevgi Değgin, Başsavcı Yardımcı Muavini Behiç Öztürk, Eğitim Bakanlığı’nda geçtiğimiz gün bir araya geldi.

7 Temmuz işaret edildi
Toplantıda, sınavın tekrardan yapılması kararı alınırken; muhtemel tarih olarak ‘7 Temmuz’ belirlendi. Yine toplantı kararları arasında, 2,5 yıllık süre zarfında, müdür ve müdür muavinlerinin almış oldukları maaşlar için herhangi bir geri ödeme talebi yapılmayacağı kararı alınırken; mevkisiz kalan 175 kişinin, nereye yerleştirileceği konusunun, önümüzdeki günlerde belirlenmesi açısından çalışma başlatıldığı öğrenildi.

Kamil Kayral: “Tekrardan sınav yapılacak”

Gerçekleştirilen toplantı ile ilgili YENİDÜZEN’e konuşan, Kamu Hizmet Komisyonu Başkanı Kamil Kayral, mahkemenin vermiş olduğu karara uyularak, sınava giren 175 kişinin, tekrardan sınava alınacağı bilgisini verdi. Muhtemel sınav tarihinin, 7 Temmuz olarak öngörüldüğünü dile getiren Kayral, mahkemenin vermiş olduğu “hükümsüz” kararının, bu şekilde uygulanacağını ifade etti. Öğretmen atamaları ile ilgili bazı sıkıntıların mevcut olduğuna değinen Kayral, mahkemenin “hükümsüz” kararının ardından, 175 öğretmenin, mevkisiz kaldıklarını ve bu konunun çözülmesi gereken önemli konulardan birisi olduğunu dile getirdi. “Nakil tüzüğü” gereğince, 2,5 yıl önce atamaları yapılan bu öğretmenlerin mevkilerinin doldurulduğunu kaydeden Kayral, şimdi bu 175 öğretmenin, nereye yerleştirileceği konusunun çözümü için çalışmaların sürdüğü bilgisini verdi.
Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun, önümüzdeki günlerde, konunun çözümü için hükümet yetkilileri ile görüşeceği bilgisini veren Kayral, bu konuda bir çözüm arayışı içerisinde olunduğunu vurguladı.

2,5 yıllık süre zarfında görev yapan Müdür ve Müdür Muavinlerinin, maaşları ile ilgili hiçbir geri ödeme talebinin yapılmayacağı bilgisini veren Kayral, yalnızca sınav yapılacağını açıkladı. Kayral, önümüzdeki günlerde, 175 öğretmene yazılı bir açıklamada bulunacağını da sözlerine ekledi.

Atamalarda ‘usulsüzlük’ tespit edilmişti

Bilindiği üzere KHK Sınav İşleri Müdürü Emir Emirkanı ve komisyonda çalışan bir personel tarafından ‘soruların sızdırıldığı’ iddia edilen sınav, bazı öğretmenler tarafından yargıya taşınmış, 30 Mart’ta da karara bağlanmıştı.

Mahkeme, sınavla ilgili birçok olguya tek tek değinerek, iki noktada iptal kararı almıştı. 3 Eylül 2011’de yapılan sınava ‘şaibe’ karıştığını tespit eden Mahkeme, sınav ve atamaların iptal edilmesine karar vermişti.

Yüksek İdare Mahkemesi, “öğretmen sınav tüzüğüne göre sınav kağıtlarının en erken 8 saat öncesinden basılması gerektiğini ancak kağıtların 20 saat öncesinden basıldığını tespit etmiş, yapılanı ‘usulsüzlük’ olarak değerlendirmişti.

Mahkeme ayrıca dönemin KHK Sınav İşleri Müdürü Emir Emirkanı ile komisyonda görevli bir personelin birinci derecede yakınlarının sınava girerek, başarı sağlamalarını ‘yansızlık ilkesinin ihlal edildiği’ kanaatine varmıştı.

Yapılan ‘usulsüzlük’ nedeniyle 2011’de sınavı kazanıp atanan ‘20 tane müdürün’ sınav sonuçlarını geçersiz kılan mahkeme, ‘atamaların’  iptal edilmesine karar vermişti.

Bu haber toplam 2585 defa okunmuştur