1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Euro İNİŞTE!
Euro İNİŞTE!

Euro İNİŞTE!

Ocak ayı başında 2.83230 TL olan Euro, dün 2.62810 TL’den işlem gördü. 1 Ocak’ta 2.33110 TL olarak belirlenen dolar dün 2.33790 TL’ye yükselirken, 3.63890 TL olan sterlin ise 3.50770 TL’ye geriledi

A+A-

Ayşe GÜLER

Avrupa Merkez Bankası’nın geçtiğimiz hafta içerisinde Mart ayından itibaren piyasaya her ay 60 milyar Euro süreciğine dair açıklama yapması, Euro’da ciddi düşüşe neden oldu. Sterlin ve dolarda da Euro kadar olmasa da gerileme yaşandı.

Ocak ayı başında 2.83230 TL olan Euro, dün 2.62810 TL’den işlem gördü. 1 Ocak’ta 2.33110 TL olarak belirlenen dolar dün 2.33790 TL’ye yükselirken, 3.63890 TL olan sterlin ise 3.50770 TL’ye geriledi.

Yunanistan’da geçtiğimiz gün yaşanan ve Radikal Sol İttifak (SYRIZA) lideri Aleksis Tsipras’ın kazandığı seçimin etkisinin önümüzdeki günlerde piyasaya yansıyacağı, böylelikle döviz kurlarında daha da etkili olacağı belirtildi. 

Öte yandan 1 yıl önce 26 Ocak 2014’te ise dolar 2,31840 TL, Euro 3,17510 TL, Sterlin ise 3,85320 TL olarak belirlenmişti.

Ekonomist Ünal Akifler, Türk Lirası’nın değil, Euro’nun değer kaybettiğini ifade ederek, buna rağmen dolar ve sterlin de çok fazla düşüş yaşanmadığını belirtti.

Akifler, Avrupa Merkez Bankası’nın geçtiğimiz hafta varlık alımlarına başlayarak Mart’tan itibaren piyasaya her ay 60 milyar Euro para süreceğini açıklamasıyla Euro’da düşüş yaşandığını savundu.


Dövizciler : “Yunanistan’daki seçim, piyasaya yansımadı”

Bunun yanı sıra YENİDÜZEN’e konuşan Erdinç Döviz Ltd Yetkilisi Cenk Cehral, Euro’nun piyasaya ekstra para sağladığını ve bu durumun etkisinin hissedildiğini dile getirdi.  Yunanistan’daki seçim sonuçlarının şu an için piyasaya yansımadığını, sonuçların yansımasıyla daha da yaşanacağını aktaran Cehral, Euro’daki düşüşün önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirtti.

Gönyeli Döviz Ltd Direktörü Melek Nilgün Kolozali Yunanistan’daki seçimlerin etkisinin henüz piyasaya yansımadığını ifade etti.

--------------------------------------------------

Ekonomist Ünal Akifler: “TL değil, Euro değer kaybediyor”

Ekonomist Ünal Akifler, Türk Lirası’nın değil, Euro’nun değer kaybettiğini ifade ederek, buna rağmen dolar ve sterlin de çok fazla düşüş yaşanmadığını belirtti.

Akifler, Avrupa Merkez Bankası’nın geçtiğimiz hafta varlık alımlarına başlayarak Mart’tan itibaren piyasaya her ay 60 milyar Euro para süreceğini açıklamasıyla Euro’da düşüş yaşandığını savundu.

Öte yandan petrol fiyatlarında yaşanan gerilemeye de değinen Akifler, petrole talebin azalmasına rağmen arzın çoğaldığını ifade etti.

Akifler, bu nedeniyle petrol fiyatlarında düşüş yaşandığını ve son 6 yılın en düşük seviyesine gerilediğini kaydederek, buna rağmen rakamların tüketiciye yansımadığını da belirtti.

Akifler, Yunanistan’daki zaferin beklendiğini de sözlerine ekledi.

Altın fiyatlarının yükseleceğini dile getiren Akifler, “Altın yükselecek. Euro’dan kaçmaya başlayanlar, dolara gidecek” dedi.

Akifler, altın fiyatlarının her yıl yüzde 2 oranında artış gösterdiğini belirterek, “altın istikrarlı bir paradır. Bir ülke altını satabilir. Böylelikle altın fiyatları düşer. Ancak akabinde bir yükselme yaşanır” şeklinde konuştu.

---------------------------------------------------------------------

Dövizciler ne dedi?

Gönyeli Döviz Ltd Direktörü Melek Nilgün Kolozali: “Cuma gününe göre Euro daha yüksek seviyede”

Gönyeli Döviz Ltd Direktörü Melek Nilgün Kolozali, geçtiğimiz hafta Cuma gününe göre Euro’nun daha yüksek seviyede olduğunu ifade etti.
Yunanistan’daki seçim sonuçlarının henüz piyasaya yansımadığını belirten Kolozali, “Yunanistan’daki seçimlerde galip gelen Syriza’nın lideri Aleksis Tsipras, henüz Euro ile ilgili bir açıklama yapmadı. Bu açıklamanın yapılmasıyla Euro’nun düşeceğine inanıyorum” dedi.
Kolozali, borsada yaşanan hareketliliğin nedeninin bu durum olduğunu yineledi.

Erdinç Döviz Ltd Yetkilisi Cehral: “ Euro’daki düşüş devam edecek”

Öte yandan Erdinç Döviz Ltd Yetkilisi Cenk Cehral ise geçtiğimiz hafta içerisinde Avrupa Birliği Merkez Bankası tarafından alınan kararlar nedeniyle dövizde düşüş yaşandığını söyledi.
Cehral, Euro’nun piyasaya ekstra para sağladığını ve bu durumun etkisinin hissedildiğini dile getirdi.
Yunanistan’daki seçim sonuçlarının şu an için piyasaya yansımadığını, sonuçların yansımasıyla Euro’nun daha da gerileyeceğini aktaran Cehral, düşüşün önümüzdeki günlerde de devam edeceğini sözlerine ekledi.

----------------------------------

Bu haber toplam 2183 defa okunmuştur