1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. “Tayyip Erdoğan yanlış ata oynadı”
“Tayyip Erdoğan yanlış ata oynadı”

“Tayyip Erdoğan yanlış ata oynadı”

Kıbrıs’ın kuzeyindeki seçimler Kıbrıs Rum basınında…

A+A-

Kuzey Kıbrıs'ta Pazar günü gerçekleştirilen Milletvekilliği Erken Genel Seçimi Rum basınında da yankı buldu. Gazeteler haberlerinde Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’in (CTP-BG) zaferini öne çıkarırken, partinin tek başına iktidara gelemeyeceğine dikkat çektiler.

Fileleftheros gazetesi “İşgal Bölgelerinde Yeni Koşullar... Dünkü ‘Seçimlerde’ Galip CTP-BG, Ancak DP-UG’den Yardıma İhtiyacı Olacak... Yeni ‘Hükümet’ İşbirliğine Doğru... Başkanlar Ne Dedi” başlıklarıyla verdiği haberinde, Pazar günkü seçimlerin, siyasi sahneye kısmi değişikler getireceğini kaydetti. CTP-BG’nin ilk sırada yer aldığını, ancak iktidara tek başına gelmek için yeterli gücü toplayamadığını belirten gazete, bunun, Serdar Denktaş’ın Demokrat Parti-Ulusal Güçler’inin (DP-UG) işbirliğine ihtiyacının olacağı anlamına geldiği değerlendirmesinde bulundu.

Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP), oy oranlarında önemli bir düşüş kaydedildiğine de dikkat çeken gazete, UBP’nin parti içi anlaşmazlıkların bedelini ağır ödediği yorumunda bulunarak, partinin başkanı İrsen Küçük’ün parti liderliğinden ayrılmasına kesin gözle bakıldığını belirtti.

Politis gazetesi ise “CTP-BG ve Eroğlu İçin Zafer... Tayyip Erdoğan Yanlış Ata Oynadı... Eroğlu’nun Gülümsemesi... CTP-BG Birinci... Yerleşikler Türkiye’de, Kıbrıslı Türkler Sahillerde ve Yurtdışında” başlıklarıyla verdiği haberine mizahi bir dille giriş yaparak “Ne boyalı saçlarıyla son günlerdeki yeni görünümü, ne de Tayyip Erdoğan’ın tam desteği, yakın zamanın ‘Başbakanı’ ve Ulusal Birlik Partisi’nin şimdiki Başkanı İrsen Küçük’ün siyasi otoritesini kurtarmaya yetti” ifadelerini kullandı.

Aslında Erdoğan ve Küçük’ün dünkü seçimlerin en büyük mağlubu olduğunu yazan gazete, DP-UG’nin yükselişine dikkat çekti.

Gazete şimdi bakışların, ortaya çıkacak olan yeni hükümet koalisyonuna çevrildiğini de belirtti.
Diğer gazeteler seçim sonuçlarını şu başlıklarla yansıttı:
Haravgi: “İşgal Bölgelerindeki Dünkü Yarışta CTP-BG’nin Önderliği... Yatılım Yaklaşık Yüzde 70 İdi ve Düşük Görülüyor... Herkes Kıbrıslı Türklerin ‘İyiliğini’ Diliyor... ”
Alithia: “Birinci Parti CTP-BG... Derviş Eroğlu’nun Partisi Güç Kaybetti... Serdar Denktaş’ın Partisinde De Yükseliş... ‘Birleşik Kıbrıs’ ‘Meclis’ Dışı”
Simerini: “İşgal Bölgelerinde CTP-BG Galip... Boykot Oranı Yüksekti... Ulusal Birlik Partisi İçin Hezimet, Zira Sekiz Üyesinin Dönekliğini ‘Ödüyor’ ”
(tak)

Bu haber toplam 3336 defa okunmuştur