1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 7 yıl KKTC’de kaçak yaşadı
7 yıl KKTC’de kaçak yaşadı

7 yıl KKTC’de kaçak yaşadı

Mağusa’da sergilediği şüpheli hareketleri sonucu polis ekipleri tarafından üzerinde yapılan aramada bıçak bulunan yabancı ülke uyruklu U.N.R.tutuklandı… Zanlı U.N.R.’ın 7 yıldır KKTC’de izinsiz olarak kaldığı da ortaya çıktı…

A+A-

Mağusa’da isimsiz bir sokakta sergilediği şüpheli hareketler sonucu polis ekipleri tarafından üzerinde yapılan aramada toplam uzunluğu 19 cm olan bıçak bulunan U.N.R.tutuklandı. Zanlı U.N.R.hakkında yürütülen soruşturmada zanlının 2010 yılından beri KKTC’de izinsiz olarak kaldığı da ortaya çıktı. “Kanunsuz bıçak taşıma” ve “KKTC’de izinsiz ikamet etme” suçlarından dolayı dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı U.N.R.’ın ülkeden ihraç edilmesi için işlemler başlatıldı. Zanlı U.N.R., ihraç işlemleri tamamlanıncaya değin 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

7 yıldır KKTC’de kaçak olarak bulunuyor…

Meselenin tahkikat memuru Halil Metin, zanlı U.N.R.’ın 7 Mayıs tarihinde Mağusa’da isimsiz bir sokakta şüpheli hareketler sergilemesi üzerine polis ekipleri tarafından üzerinde yapılan aramada toplam uzunluğu 19 cm olan bıçak bulunduğunu açıkladı. Zanlı U.N.R.’ın “Kanunsuz bıçak taşıma” suçundan dolayı tutuklandığını belirten Metin, zanlı hakkında yapılan araştırmada ise zanlının 2010 yılı Nisan ayından beri KKTC’de izinsiz ikamet ettiğinin tespit edildiğini açıkladı. Metin, zanlının KKTC’de herhangi bir bağının, yasal statüsünün ve kimlik ve pasaportunun bulunmadığını belirterek, zanlının ülkeden ihraç edilmesi için işlemlerin başlatılacağını söyledi. Zanlı aleyhine yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Metin, zanlının ihraç edilinceye değin hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

İhraç edilinceye kadar cezaevinde bekleyecek…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı U.N.R.’ın ülkeden ihraç edilinceye değin 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Bu haber toplam 1916 defa okunmuştur
Etiketler : ,