1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 4 KİŞİ SERBEST, 4 KİŞİ CEZAEVİNDE, 5 KİŞİ ARANIYOR
4 KİŞİ SERBEST, 4 KİŞİ CEZAEVİNDE, 5 KİŞİ ARANIYOR

4 KİŞİ SERBEST, 4 KİŞİ CEZAEVİNDE, 5 KİŞİ ARANIYOR

Lefkoşa’da evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen iş insanı Gökhan Naim cinayeti henüz aydınlanmadı. Gözler polisin soruşturmasına çevrildi

A+A-

TUTUKLU ÇOK, SUÇLU YOK… Polis, 13 Mart tarihinde meydana gelen cinayetin ardından farklı tarihlerde 8 kişiyi tutukladı. Yapılan sorgulamada, cinayetle bağlantısı olmayan dört kişi serbest kalırken, dört kişi farklı suçlardan hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

CİNAYET AYDINLANMADI… Gökhan Naim’in öldürüldüğü bölgede kamera olmaması polisin soruşturmasını zorluyor. Gesfi Döviz Bürosu ve Naim’in kullandığı güzergâhlar üzerinden kamera görüntüleri temin edildiği halde, cinayetin işlendiği bölgede kamera olmaması nedeniyle cinayetin kaçanlar mı yoksa başkaları tarafından mı işlendiği netlik kazanmadı

CEZAEVİNE KİMLER? GÖNDERİLDİ?

BİLAL AHMAD: 15 Mart tarihinde tutuklandı 3 Nisan tarihinde cezaevine gönderildi.

FAİZ UL HASSAN: 14 Mart tarihinde tutuklandı. 3 Nisan tarihinde cezaevine gönderildi.  

ALİ OKAN ŞENGÜL: 21 Mart tarihinde tutuklandı 5 Nisan tarihinde cezaevine gönderildi.

RAHEM ASLAM KHAN: 27 Mart tarihinde tutuklandı 9 Nisan tarihinde cezaevine gönderildi.

KİMLER SERBEST BIRAKILDI?

SAJİD MASOOD: 28 Mart tarihinde tutuklandı olayla bağlantısı olmadığı ortaya çıkınca 8 Nisan tarihinde serbest bırakıldı.

Hasan CİVELEK: 28 Mart tarihinde tutuklandı olayla bağlantısı olmadığı ortaya çıkınca 8 Nisan tarihinde serbest bırakıldı.

Hüseyin ERSEYİS: 25 Mart tarihinde tutuklandı olayla bağlantısı olmadığı ortaya çıktı. “Askeri yasak bölgeyi” ihlal suçundan ileride yargılanmak üzere 5 Nisan tarihinde teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

ABU BAKAR FİAZ: 22 Mart tarihinde tutuklandı 2 Nisan tarihinde olayla bağlantısı olmadığı gerekçesi ile serbest bırakıldı.

KİMLER ARANIYOR?

Naim’in öldürülmesi ile ilgili aranan 5 kişi ise 29 gündür ortada yok. Kıbrıs’ın güneyine kaçtıkları iddia edilen Azmad Ali Virk, Ali Hassan,  Tanveer Ahmad, İmran Arshan ve Zahid Masood ile ilgili Kıbrıs Türk ve Rum polisi arasında bilgi ve istihbarat paylaşımı da yapıldı.

29 gündür aranan şahıslar ile ilgili Kıbrıs’ın güneyinden de ses çıkmadı.

Devrim DEMİR 

Lefkoşa’da 13 Mart tarihinde evinin önünde cinayete kurban giden 50 yaşındaki iş insanı Gökhan Naim’in öldürülmesinin üzerinden 29 gün geçti.

İş insanı Gökhan Naim’in öldürülmesi ile ilgili cinayet henüz aydınlanmadı.

Naim’in öldürüldüğü bölgede kamera olmaması polisin soruşturmasını zorluyor.

Gesfi Döviz Bürosu ve Naim’in kullandığı güzergâhlar üzerinden kamera görüntüleri temin edildiği halde, cinayetin işlendiği bölgede kamera olmaması nedeniyle cinayetin kaçanlar mı yoksa başkaları tarafından mı işlendiği netlik kazanmadı.

Polis cinayetin ardından farklı tarihlerde bağlantısı olduğu iddia ettiği 8 kişiyi tutukladı.

Cinayet ve gasp edilen para yüklü çantayı çaldıkları iddia edilen 5 kişinin izine ise henüz rastlanmadı.

5 kişinin suçla bağlantısı olmadığı tespit edildi

Polis başlattığı soruşturma kapsamında, cinayetle bağlantılı olduğu düşünülen 8kişiyi gözaltına aldı, 4 kişi farklı tarihlerde ileride yargılanmak üzere hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevine gönderilirken, dört kişi cinayetle bağlantısı tespit edilmediği için serbest bırakıldı.

5 kişi sırra kadem bastı

Cinayetle bağlantısı olduğu ve Naim’in tasarrufunda bulundurduğu para yüklü çantayı çaldığı iddia edilen 5 kişi ise 13 Mart tarihinden bu yana sırra kadem bastı.

Kıbrıs’ın güneyine kaçtıkları iddia edilen Azmad Ali Virk, Ali Hassan,  Tanveer Ahmad, İmran Arshan ve Zahid Masood ile ilgili Kıbrıs Türk ve Rum polisi arasında bilgi ve istihbarat paylaşımı da yapıldı.

29 gündür aranan şahıslar ile ilgili Kıbrıs’ın güneyinden de ses çıkmadı.

4 kişi cezaevinde

Gökhan Naim’in öldürülmesi olayına tanıklık ettiği iddia edilen ve Naim’in para dolu çantasını arananlar listesinde olan Zahid Masood’a verdiği iddia edilen zanlı Bilal Ahmad ve ülkede kaçak olarak kaldığı iddia edilen Faiz Ul Hassan 3 Nisan tarihinde ileride yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

Cinayet zanlısı olarak aranan Zahid Masood’u cinayeti bilerek kaçırdığı iddiası ile tutuklanan Ali Okan Şengül’de soruşturması tamamlanarak 5 Nisan tarihinde hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Cinayet günü ülkeden kaçtığı iddia edilen ve sahte kimlikle ülkeye giriş yaparken, 27 Marta tarihinde tutuklanan zanlı Rana Rahem Aslam Khan 13 günlük tutukluluk süresinde cinayetle bağlantısı olmadığı tespit edildi.

Khan, ülkeye sahte kimlikle giriş yaptığı gerekçesi ile ileride yargılanmak üzere 2 ayı geçmeyecek şekilde 9 Nisan tarihinde cezaevine gönderildi.

Polis, derinleştirdiği soruşturmasında Zahid Masood’u Kıbrıs’ın güneyine Akıncılar köyünden kaçırdığı tespit edilen ve tutuklanan Hüseyin Erseyis’inde cinayetle bağlantısı tespit edilmedi.

Erseyis, 4 Nisan tarihinde “Askeri yasak bölgeyi” ihlal suçundan Askeri Mahkemeye çıkarılarak ileride yargılanmak üzere teminatla serbest bırakıldı.

Erseyis, Fiaz, Masood ve Civelek’in olayla bağlantıları yok

Naim’in öldürülmesinin ardından 9 gün sonra tutuklanan ve günlerce sorgulanan Abubakar Fiaz’ın olayla bağlantısı olmadığı 12 gün sonra anlaşıldı. Fiaz, 2 Nisan tarihinde olayla bağlantısı olmadığı gerekçesi ile serbest bırakıldı.

Cinayetle bağlantılı geçtiğimiz hafta tutuklanan Sajid Masood ve Hasan Civelek’te yapılan sorgulamada suçsuz olduğu ispatlandı. Masood ve Civelek, polis sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıldı.

Zahid Masood’u Akıncılar’dan Kıbrıs’ın güneyine kaçırdığını itiraf eden ancak cinayetle bağlantısı olmayan Hüseyin Erseyis’te serbest kalmıştı.

Neler olmuştu?

Lefkoşa’da 13 Mart tarihinde meydana gelen korkunç cinayette iş insanı Gökhan Naim’i evine kadar takip eden fail veya failler Naim’i evinin önünde yakın mesafeden silahla vurarak öldürmüştü. Fail veya failler Naim’in elindeki para yüklü çantayı çalarak olay yerinden kaçmış, polis yaptığı ilk araştırmada Gönyeli Yenikent bölgesinde terk edilmiş bir araba ve olayda kullanılan silahı bulmuştu.

İlerleyen günlerde derinleşen soruşturmada farklı tarihlerde 8 kişi tutuklanmış, dördü farklı suçlardan cezaevine, dördü ise olayla bağlantısı olmadığı gerekçesi ile serbest kalmıştı.

Üzerinden 29 gün geçen cinayetin ardından, polis çalınan para yüklü çantanın yanı sıra arandığını duyuran 5 kişinin izine de rastlamadı.

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 3476 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler