1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. 2014 yılının en iyileri
2014 yılının en iyileri

2014 yılının en iyileri

2014 yılının en iyileri

A+A-

Yenidüzen Gazetesi tarafından her yıl düzenlenen Geleneksel Yılın Spor Ödülleri’nde 2014 yılının başarılı isimleri düzenlenen ödül gecesi ile ödüllerini aldı. 2014 yılının Kasım ayından 2015 yılı şubat ayı başına kadar Yenidüzen Gazetesi’nde 5 kategoride 25 aday için kuponlar yayınlanırken, birincileri okuyucuların gönderdiği oylar belirledi. Toplam 25 bin 934 oyun kullanıldığı Yenidüzen Gazetesi Geleneksel Yılın Spor Ödülleri 2014’te birinci olan isimler Lefkoşa Merit Otel’de düzenlenen ödül gecesi ödüllerini aldılar.

Yılın Hakemi kategorisinde basketbolda Eser Taçoy, Yılın Yöneticisi kategorisinde futbolda Mustafa Gülcan, Yılın Genç Yeteneği kategorisinde tenisten Özay Barutcu, Yılın Antrenörü kategorisinde atletizmden Reşat Oğuz ve Yılın Sporcusu kategorisinde futboldan İbrahim Çıdamlı en fazla oy alarak birinci oldular.

ÖZEL ÖDÜLLER

Yenidüzen Gazetesi Geleneksel Yılın Spor Ödülleri’nde bu yıl 2 özel ödül takdim edildi. Ülke sporuna yönetici ve spor yazarı olarak yaptığı katkılardan dolayı merhum Omaç Başat’ın özel ödülünü oğlu Arkın Başat aldı. Başat’a ödülü Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve CTP Cumhurbaşkanı Adayı Sibel Siber tarafından verildi. Ayrıca, 2014 yılı Eylül ayında Lefkoşa’nın iki tarafını kapsayan Avrupa Ralli Şampiyonası Kıbrıs Ayağı Lefkoşa Özel Seyirci etabının gerçekleşmesinde gösterdiği çabadan dolayı Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’na (KKTOK) özel ödül verildi. Ödülü KKTOK Yönetim Kurulu üyesi Tigin Kişmir 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’tan aldı.

YILIN GENÇ YETENEĞİ ÖZAY BARUTCU

Gecede ilk olarak Yılın Genç Yeteneği kategorisindeki ödül verildi. Futboldan Emre Özsin, atletizmden Milenay Günsoy, hentboldan Büşra Çete, tenisten Özay Barutcu ve bilardodan Osman Şanlısoy’un aday gösterildiği Yılın Genç Yeteneği kategorisinde en fazla oy alarak birici olan isim Özay Barutcu oldu. Barutcu’ya ödülünü Başbakan Özkan Yorgancıoğlu takdim etti.

YILIN YÖNETİCİSİ MUSTAFA GÜLCAN

Motorsporlarından Tigin Kişmir, futboldan Bayar Piskobulu, okçuluktan Mehmet Çavuş, futboldan Mustafa Gülcan ve Dr. Erkut Öner’in aday gösterildiği Yılın Yöneticisi kategorisinde en fazla oy alan isim Gençler Birliği kulüp başkanı Mustafa Gülcan oldu. Gülcan’a ödülü Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve CTP Cumhurbaşkanı Adayı Sibel Siber tarafından verildi.

YILIN HAKEMİ ESER TAÇOY

Basketboldan Eser Taçoy, hentboldan Tansel Esngin, bilardodan Togay Tantura ve futboldan Fehim Dayı ile Utku Hamamcoğlu’nun aday gösterildiği Yılın Hakemi kategorisinde birinci olan Eser Taçoy oldu. Taçoy’a ödülü 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat tarafından verildi.

YILIN ANTRENÖRÜ REŞAT OĞUZ

Futboldan Toygar Davulcu, atletizmden Reşat Oğuz, voleyboldan Özkan Eser, hentboldan Musa Oytun ve basketboldan Gökmen Öder’in aday gösterildiği Yılın Antrenörü kategorisinde en fazla oy alan isim Reşat Oğuz oldu. Oğuz’a ödülünü Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli takdim etti.

YILIN SPORCUSU İBRAHİM ÇIDAMLI

Tekerlekli sandalye basketbolundan İbrahim Yavuz, triatlondan Emine Uluçay, motorsporlarından Celal Bozbeyli, voleyboldan Girol Eryıldız ve futboldan İbrahim Çıdamlı’nın aday gösterildiği Yılın Sporcusu kategoride adaylara anı madalyaları Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Başkanı Ogün Genç Kaçmaz tarafından verildi. Bu kategoride en fazla oy alarak birinci olan İbrahim Çıdamlı’nın spor hayatını Türkiye’de devam ettirmesinden dolayı ödülü eşi Melis Çıdamlı aldı. Ödülü Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu takdim etti. Ödül töreni toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı.

Bu haber toplam 1421 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 202. Sayısı

Adres Kıbrıs 202. Sayısı