1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 18 ayda 32 kundaklama!
18 ayda 32 kundaklama!

18 ayda 32 kundaklama!

Son yıllarda adanın hemen her bölgesinde meydana gelen ‘kundaklama’ olayları, toplumun huzurunu kaçırıyor… Son 18 ayda 32 kundaklama vakası yaşandı… 

A+A-

32 OLAY… Polis raporlarına yansıyan bilgilere göre 2017 yılı içerisinde 19 kundaklama meydana gelirken, 2018’in ilk yarısında ise 1 tanesi girişim olmak üzere k13 kundaklama olayı yaşandı.

20 ARABA YAKILDI… Yaşanan kundaklama olayları içerisinde en fazla zarara uğratılan otomobiller oldu. Kundakçıların çoğunlukla park halindeki otomobilleri ‘yanıcı madde’ dökerek kundakladıkları polis bültenlerinde yer aldı. 18 ay içerisinde toplam 20 otomobil ateşe verilerek kundaklanırken, 7 tane iş yeri de aynı şekilde kasti hasara uğratıldı.

17 KİŞİYE YASAL İŞLEM… 2017 yılından bu yana yaşanan kundaklama olaylarından sadece 10 tanesi aydınlatılabildi. 10 kundaklama olayında toplam 17 kişi tutuklanarak, haklarında yasal işlem başlatıldı. 2017’deki kundaklama olaylarından 6 kişi, 2018’de ise 11 kişi tutuklandı

Didem MENTEŞ

Neredeyse olaysız bir gün geçmeyen bu küçük adada, suç oranları korkutucu boyuta ulaştı.

Özellikle son yıllarda artış gösteren ‘kundaklama’ olayları, toplumun huzurunu da derinden sarsıyor.

Polise yansıyan raporlara göre Lefkoşa’dan Mağusa’ya, Güzelyurt’tan İskele’ye kadar son 18 ayda 32 kundaklama olayı yaşandı. Kundaklamaların 19’u 2017 yılı içerisinde meydana gelirken, 2018’in ilk yarısında ise 1 tanesi kundaklama girişimi olmak üzere 13 vaka yaşandı.

Polis bültenine ‘kasti hasar’ olarak yansıyan kundaklama olaylarında, toplam 17 kişi tutuklanarak, haklarında yasal işlem başlatıldı.

 

En fazla Lefkoşa ve Mağusa’da

Son 18 ayda meydana gelen 32 kundaklama olayı en fazla Mağusa ve Başkent Lefkoşa’da meydana geldi. Bu süre içerisinde Mağusa ve Lefkoşa’da 13’er defa kasti hasar, kundaklama olayı yaşandı.

2017’de Lefkoşa’da 9, Mağusa’da 6, Güzelyurt ve İskele ilçelerinde ise 1’er kundaklama olayları yaşandı.

2018’in ilk altı ayında ise meydana gelen 13 kundaklama olayının 6’sı Mağusa’da yaşandı. Lefkoşa’da ise 1 kundaklama girişimi oldu. 20 Haziran’a kadar Mağusa’da 6, Lefkoşa’da 3, Girne, Güzelyurt ve İskele ilçelerinde ise 1’er kundaklama vakaları meydana geldi.

 

18 ayda sadece 17 kişi tutuklandı

İnsanların malına zarar verilen kundaklama olaylarından son 18 ayda toplam 17 kişi tutuklanarak, haklarında yasal işlem başlatıldı. Çok sayıda kundaklama olayı ise faili meçhul kaldı. 2017 yılı içerisinde yaşanan 19 kundaklama meselesinden sadece 6 kişi tespit edilerek, mahkemeye çıkarıldı. 2018’in ilk yarısına kadar yaşanan 13 kundaklama vakasında bağlı olarak toplamda 11 kişi tutuklanarak, yargı önüne çıkarıldı. Bu zanlılar aleyhlerine getirilen ‘kundaklama’, ‘kasti hasar’ suçlarıyla bağlantılı olarak teminata bağlandı. Zanlıların yargı süreçleri devam ediyor.

 

20 otomobil kundaklandı

Yaşanan kundaklama olayları içerisinde en fazla zarara uğratılan otomobiller oldu. Kundakçıların çoğunlukla park halindeki otomobilleri ‘yanıcı madde’ dökerek kundakladıkları polis bültenlerinde yer aldı. 18 ay içerisinde toplam 20 otomobil ateşe verilerek kundaklanırken, 7 tane iş yeri de aynı şekilde kasti hasara uğratıldı. Ayrıca 3 tane ev yanıcı madde ile yakılırken, 2 adet motosiklet ve 1 adet karavan da ateşe verildi. 2 devlet binası da kundaklanmaya çalışıldı.

 

10 kundaklama olayı aydınlatıldı

2017’den günümüze kadar yaşanan kundaklama olaylarından sadece 10 tanesi aydınlatılabildi. Olaylarla ilgili toplamda 17 kişi tutuklanarak, yargıya havale edildi.

23 Haziran 2017, Balalan-Kaplıca sahil yolu üzerinde Yudi Plajı bölgesinde bulunan Mustafa Öztürk’e ait karavan kundaklandı. Olayla ilgili 2 kişi tutuklandı.

2 Ekim 2017’de Lefkoşa’da Gürel Ercener’e ait araç kundaklandı, olayla ilgili 1 kişi tutuklandı.

18 Kasım 2017’de Haspolat’ta Ferdi Celepçi’ye ait otomobil kundaklandı, 1 kişi tutuklandı.

11 Aralık 2017’de Mağusa’da Bigg Boss Bar kundaklandı, olayla 2 kişi tutuklandı.

1 Ocak 2018’de Mağusa’da Gülsün Yılsev adına kayıtlı iki araç kundaklandı, olayla ilgili 2 kişi tutuklandı

5 Şubat 2018’de Lefkoşa Kızılbaş’ta Serhan Çakır’a ait araç kundaklandı, 2 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.

7 Şubat 2018’de, Çamlıbel- Tepebaşı yolunda kundaklanmış bulunan KH 802 plakalı araç ile ilgili 2 kişi tutuklandı.

27 Şubat 2018’de, Mağusa’da evin masraflarını üstlenmediği gerekçesiyle babasına ait evi ateşe vererek kundaklayan A.M. tutuklandı.

13 Nisan 2018’de, Lefkoşa’da Marmara Kebap isimli işyeri kundaklandı, olayla ilgili 1 kişi hakkında yasal işlem başladı.

10 Haziran’da Mağusa’da İsmet İnönü Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren ‘Berlin Bar Cafe Nargile’ isimli iş yeri ateşe verildi. Olayla ilgili A.K., A.D. ve E.D. tutuklanarak aleyhlerinde yasal işlem başlatıldı.


2017 yılında yaşanan kundaklamalar

20 Nisan, 2017’nin ilk kundaklama olayı Mağusa Karakol bölgesinde yaşandı. Alper Dede’ye ait garaj içerisindeki MR 074 ve JK 997 plakalı araçlar yancı madde dökülerek kundaklandı. Erken fark edile olay nedeniyle araçlar tamamen yanmaktan kurtarıldı.

26 Nisan, Hamitköy’de Hakan Orbay’a ait DZ 621 plakalı araç ateşe verildi.

18 Mayıs, Bostancı’da ikamet eden Cemil Elmanoğlu’na ait park halindeki araç kundaklandı.

23 Haziran, Balalan-Kaplıca sahil yolu üzerinde Yudi Plajı bölgesinde bulunan Mustafa Öztürk’e ait karavan yanıcı madde dökülerek kasti hasara uğratıldı. Olayla ilgili isimlerinin baş harfleri M.A. ve S.D. olan şahıslara tutuklanarak, aleyhlerinde yasal işlem yapıldı.

25 Haziran, Lefkoşa’da Süleyman Aknar’a ait evin garajında bulunan salon araçlar yanıcı madde dökülerek kundaklandı.

5 Temmuz, Düzova’da İsmail Büke’ye ait motosiklet kundaklandı.

26 Temmuz, Taşkınköy’de Nazime Bozok’a ait NB 236 plakalı Suzuki marka araç kundaklandı.

2 Ağustos, Gönyeli’de bulunan İncirli Apartmanı’nda sakin Hasan Arslan’ın kirasındaki ev ateşe verilerek, kundaklandı.

11 Ağustos, Mağusa’da Yemliha Edizer’e ait The North Bar isimli işyeri kundaklandı. Binanın dış cephesi kısmen yandı.

3 Eylül, Lefkoşa Merkezi Cezaevi’nin nizamiye giriş kapısının yan tarafı meçhul bir şahıs tarafından benzin dökülerek yakıldı, tutuklama olmadı.

29 Eylül, Lefkoşa Kermiya çemberi yanında bulunan Zabitler Off Licence isimli işyeri yanıcı madde dökülerek ateşe verildi.

2 Ekim, Lefkoşa’da Gürel Ercener’e ait GC 264 plakalı araç kundaklandı. Olayla ilgili isminin baş harfleri C.D.D. olan şahıs tutuklanarak, yargı süreci başlatıldı.

18 Kasım, Haspolat’ta Ferdi Celepçi’ye ait ES 730 plakalı otomobil kundaklandı. Polis olayla ilgili olarak 28 yaşındaki U.K. isimli şahsı tutuklayarak, yargı önüne çıkardı.

27 Kasım, Lefkoşa Üsküdar Sokak’ta Umut Öykün’e ait park halindeki MG 907 plakalı otomobil kundaklandı.

11 Aralık, Mağusa’da aynı gün içerisinde 1 işyeri ve 4 araç ayrı ayrı kundaklandı, iş yerinde 1 kişi kundaklama nedeniyle canından oldu. İsmet İnönü Bulvarı üzerinde Sahep Isapur ve Cengiz Soykök’e ait Bigg Boss isimli bar ateşe verilerek kundaklandı. Olay esnasında Ali Rezag Rasekh isimli misafir yanarak can verdi. Polis olayla ilgili olarak isimlerinin baş harfleri A.D. ve E.D. olan şahısları tutuklayarak, aleyhlerinde yargı süreci başlatıldı.

Aynı gün Truva Sokak’ta bulunan 4 araç birden kundaklandı. Umut Ayman’a ait GA 025 plakalı araç kısmen yanarken, Kerim Şener’e ait JU 202 plakalı araç, Ertaç Ercan’a ait ME 259 araç ve Turan Evran’a ait HK 667 plakalı araçlar kısmen yandı.

 

2018 yılının ilk yarısında yaşanan kundaklamalar

1 Ocak, Mağusa’da bulunan güney plakalı iki araç kundaklandı. Mağusa 4. Etap Devlet Sosyal Konutları Blok 23 önünde park halinde bulunan Gülsün Yılsev adına kayıtlı HKH 374 ve KTF 242 plakalı BMW marka salon araçlar kundaklandı. Olayla ilgili aynı gün Güzelyurt’ta 52 yaşındaki Z.E. ve 67 yaşındaki E.İ. tutuklanarak teminata bağlandı.

26 Ocak, Mağusa’da Sakarya bölgesinde Hasan Sarıkaya’ya ait boş ev meçhul şahıs veya şahıslar tarafından ateşe verilerek kundaklandı.

5 Şubat, Lefkoşa Kızılbaş bölgesinde Başak Sokak üzerinde Serhan Çakır’a ait JB 001 plakalı araç kundaklandı. Meseleyle ilgili isimlerinin baş harfleri S.A. ve S.B. tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı, zanlılar teminata bağlandı.

7 Şubat, Çamlıbel- Tepebaşı yolunda kısmen yanmış vaziyette KH 802 plakalı salon araç bulundu. Aracın kundaklandığı ortaya çıkarken, olayla ilgili isimlerinin baş harfleri A.K. ve M.E. olan şahıslar hakkında yasal işlem yapıldı.

25 Şubat, Bafra’da faaliyet gösteren Zafer İnşaat Ltd isimli şirkete ait otelin inşaat alanı içerisinde bulunan malzeme depoları meçhul şahıs veya şahıslar tarafından yakıldı.

Aynı gün Lapta’da ise Mahsen Koral’a ait KC 064 plakalı salon aracın benzin deposuna sıkıştırılmış şekilde bez parçası ateşe verilerek kundaklandı. Araç kısmen yandı.

27 Şubat, Mağusa’da evin masraflarını üstlenmediği gerekçesiyle Ağustos Bulvarı üzeride ‘tepe’ diye bilenen yerde babasına ait evi ateşe vererek kundaklayan A.M. tutuklandı. Ev kullanılmaz hale geldi.

13 Nisan, Lefkoşa’da faaliyet gösteren Marmara Kebap isimli işyerinde önce hırsızlık yapıldı daha sonra ateşe verilerek kundakladı. Olaydan sonra eski çalışan olduğu tespit edilen 31 yaşındaki F.D. tutuklanarak, mahkemeye çıkarıldı.

17 Mayıs, Mağusa Suriçi’nde Kızılhamam Sokak’ta bulunan Halil Güvener’e ait motosiklet kundaklandı.

24 Mayıs, Kalkanlı’da ikamet eden Gelir ve Vergi Dairesi Müdürü Özdemir Kalkanlı’nın JY 861 plakalı aracı yanıcı madde dökülerek kundaklandı.

10 Haziran, Mağusa’da İsmet İnönü Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren ‘Berlin Baf Cafe Nargile’ isimli iş yeri ateşe verilerek kundaklandı. Söz konusu iş yerini sigorta borcu olduğu gerekçesiyle mal sahibi A.T.’nin azmettirmesiyle yakıldığı tespit edilirken, olayı fiilen gerçekleştirdiği iddiasıyla A.D. ve E.D. tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

19 Haziran, Mağusa’da İsmet İnönü Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren David People isimli işyeri kundaklandı.

Aynı gün Lefkoşa’da ise KKTC Merkez Bankası, meçhul bir şahıs tarafından pet şişe atılarak ateşe verilmek istendi. Polisin soruşturması sürüyor.

yeniduzen-satin-aliniz-560.jpg

Bu haber toplam 2192 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler