1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Lapta'da “Cinsel saldırı” iddiası!
Lapta'da “Cinsel saldırı” iddiası!

Lapta'da “Cinsel saldırı” iddiası!

17 yaşındaki bir Rus kızın, annesinin erkek arkadaşının kendisine tecavüz ettiği iddiasıyla polise şikayet etmesi olayı mahkemeye taşıdı

A+A-

 

Didem MENTEŞ

Lapta’da aile içi bir sorun yargıya taşındı. 17 yaşındaki bir Rus kızın, annesinin erkek arkadaşının kendisine tecavüz ettiği iddiasıyla polise şikayet etmesi olayı mahkemeye taşıdı.  Yaşanan şikayet üzerine isminin baş harfleri R.A. olan şahıs 27 Haziran’da tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı. Tutukluluk süresinde polisin yaptığı ileri soruşturmada kızın, polise verdiği ifadesinde çelişkiler olduğu ve kızın tecavüze uğramadığı, erkek arkadaşı olan 17 yaşındaki İ.B. ile cinsel ilişkiye girdiği iddia edildi. Ancak Rus kızın, zanlı R.A’nın kendisine tecavüzde değil, cinsel saldırıda bulunduğu yönünde polise başka beyanlarda bulunduğu öne sürüldü. Polis, kızın ifadeleri üzerine 17 yaşındaki İ.B.’yi de tutuklayarak dün mahkemeye çıkardı. Kapalı oturum yapılan mahkeme sonucu zanlı aleyhine 3 gün tutukluluk emri alındı. Öte yandan daha önce tecavüz suçlamasıyla tutuklanan zanlı R.A. ise dün Girne Kaza Mahkemesi’ne “cinsel saldırı” iddiasıyla çıkarıldı. Lapta Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Yalçın Davrandı, zanlı R.A hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını bu nedenle uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, da zanlı R.A.’nın 5 bin TL nakdi teminat ödemesine, 100 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalamasına, KKTC vatandaşı bir kişinin 50 bin TL’lik kefalet senedi imzalamasına ve zanlının hafta 3 gün poliste ispat-ı vücut etmesine emir verdi.

Bu haber toplam 3867 defa okunmuştur
Etiketler : ,