1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kişisel Verileri Koruma Kurulu üyeliği için başvuru kabul ediliyor
Kişisel Verileri Koruma Kurulu üyeliği için başvuru kabul ediliyor

Kişisel Verileri Koruma Kurulu üyeliği için başvuru kabul ediliyor

​​​​​​​Cumhuriyet Meclisi, Kişisel Verilerin Korunması Yasası uyarınca oluşturulacak Kişisel Verileri Koruma Kurulu üyeliği için başvuru kabul ediyor.

A+A-

KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURULU ÜYELİĞİ İÇİN 2 KASIM’A KADAR BAŞVURU KABUL EDİLİYOR

Cumhuriyet Meclisi, Kişisel Verilerin Korunması Yasası uyarınca oluşturulacak Kişisel Verileri Koruma Kurulu üyeliği için başvuru kabul ediyor.
Resmi Gazete’de yayımlanan duyuruya göre aday olmak isteyenlerin 2 Kasım’a kadar Meclis Başkanlığı’na başvurması gerekiyor.
 

KENT GÜVENLİK YÖNETİM SİSTEMİ YASASI YÜRÜRLÜKTE
 

Meclis’in 8 Ekim’de kabul ettiği Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Yasası Cumhurbaşkanı’nca imzalanarak Resmi Gazete’de yayımlandı.
Yasa, “gelişen teknolojiye birlikte bilişim sistemlerini kullanarak kamu yararı için kamuya açık alanlarda suçun önlenmesini, güvenliğin sağlanmasını ve korunmasını, yasalara aykırı eylem ve davranışta bulunanlar hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılmasını, suçluların tespitini, suçla ilgili delillerin elde edilmesini, trafik güvenliği ve kontrolünü sağlamayı” amaçlıyor.
 

ONAY YASALARI
 

Öte yandan Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Arasında Standardizasyon ve Uygunluk Değerlendirme Alanında İşbirliği Protokolü (Onay) Yasası; KKTC Hükümeti İle Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında KKTC’de Kurulacak Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve Sınır Kapılarında Yapılacak Güvenlik Arttırıcı Çalışmalara İlişkin Protokol (Onay) Yasası ve iki ülke arasında Tarım Alanında Teknik, Bilimsel ve Ekonomik İşbirliği Mtabakat Zaptı (Onay) Yasası da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
 

TOHUMLUK PATATES
 

Bakanlar Kurulu, Toprak Ürünleri Kurumu’nun 2019 ilkbahar ürünü patates üretimi için ihtiyaç duyulacak tohumluk patates ithali yapmasına karar verdi.
Kararda, TÜK’e 350 ton patates ithal etmesi görevi verildi.
 

AİLE (EVLENME VE BOŞANMA) (DEGİŞİKLİK) YASA TASARISI HALKIN BİLGİSİNE SUNULDU
 

Aile Yasası’nda değişiklikler öngören Aile (Evlenme ve Boşanma) (Değişiklik) Yasa Tasarısı, görüş ve önerilerin sunulabilmesi için Resmi Gazete’de yayımlanarak halkın bilgisine sunuldu.
Tasarının genel gerekçesine göre, yasada, evlenen kişilerin ve çocuklarının soyadlarına ilişkin birtakım düzenlemeler öngörülüyor.
Tasarıyla, yasada özellikle boşanan kişilerin soyadlarına ilişkin düzenleme tamamen kaldırılırken yerine herhangi bir düzenleme yapılmaması yüzünden yaratılan yasal boşluğun giderilmesi amaçlanıyor. Tasarı yasalaşırsa, boşanan kişiler eski soyadlarına dönebilecek.
Özellikle yurt dışında evlenen veya yaşayan kişilerin soyadlarıyla ilgili karşılaştıkları ciddi sorunların çözmeyi de amaçlayan değişiklik tasarısıyla 1 Ocak 2017’den önce evlenip de soyadına ilişkin beyanname sunmamış kişilerin bu hakkını kullanabilmesini sağlamak için de düzenleme yapıldı.
 

THY UÇAKLARI YAKLAŞMA ÜCRETİNDEN MUAF
 

Bakanlar Kurulu, Türk Hava Yolları Kıbrıs Müdürlüğü'nün 31 Ekim - 31 Aralık 2018 tarihleri arasında düzenleyeceği TK 979 numaralı İstanbul Yeni Havalimanı-Ercan seferlerinin, 5/2013 sayılı Hava Limanları Hizmetler ve Limanlar (Ücretleri) Yasası uyarınca, yaklaşma ücretinden muaf tutulmasına karar verdi.

 

Bu haber toplam 2312 defa okunmuştur
Etiketler :