1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kansere farkındalık için yürüdüler
Kansere farkındalık için yürüdüler

Kansere farkındalık için yürüdüler

Orkide Yürüyüşü’nün 14’üncüsü dün Kozanköy-Karşıyaka arasında gerçekleştirildi.

A+A-

Kanser Araştırma Vakfı’nın kanser hastalığına karşı toplumsal bilinci artırmak ve kanser konusundaki araştırmalara katkı sağlamak amacıyla her yıl düzenlediği geleneksel Orkide Yürüyüşü’nün 14’üncüsü dün Kozanköy-Karşıyaka arasında gerçekleştirildi.

Ülkenin dört bir yanından genci yaşlısı, bebeği, çocuğu, yaş ayırmaksızın bine yakın kişinin katıldığı yürüyüş, baştan sona renkli görüntülere sahne oldu. Telsim ana sponsorluğunda Kozanköy-Karşıyaka güzergâhında yapılan yürüyüş için katılımcılara özel her bölgeden otobüs kaldırıldı ve Kozanköy’e gidildi.

ork1.jpg

9 km yürüdüler

Buradan itibaren yaklaşık 9 kilometre yürüyüşe katılan vatandaşlara kırmızı balonlar ve tişörtler takdim edildi. Yol boyunca portakal başta olmak üzere hellimli zeytinli gibi çeşitli ikramların yapıldığı yürüyüşte mola esnasında davul zurnalar eşliğinde oyunlar oynandı, şarkılar söyledi, kahveler yudumlandı.

ork2.jpg

Yaşlılar bastonlarıyla, bebekler arabalarıyla geldi…

Yaşlıların bastonlarıyla, bebeklerin bebek arabalarında yer aldığı yürüyüş esnasında renkli görüntüler yaşandı. Karşıyaka İlkokulu önünde son bulan yürüyüşün ardından varış noktasında folklor ve dans gösterileri sunuldu. Amansız hastalıktan dolayı hayatını kaybedenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, ardından “You Will Never Walk Alone (Asla Yalnız Yürümeyeceksiniz)” adlı şarkı eşliğinde kırmızı balonlar aynı anda gökyüzüne bırakıldı.

ork3.jpg

Etkinliğin sonunda konuşma yapan Kanser Araştırma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Camgöz, insanların desteğiyle, kanserle mücadelede önemli adımlar atılacağına inandığını söyleyerek, yürüyüşten elde edilecek gelirin, su ve toprak analizleri konusunda yapılacak bir çalışmaya burs sağlayacağını ifade etti.

 

Fotoğraflar: Mustafa Kendir

Bu haber toplam 2313 defa okunmuştur