1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Esentepe’de çöplük alan oluştu!
Esentepe’de çöplük alan oluştu!

Esentepe’de çöplük alan oluştu!

Esentepe bölgesinde bazı duyarsız vatandaşlar tarafından boş bir araziye atılan çöpler kötü görüntülere neden oldu

A+A-

YENİDÜZEN (Özel)

Esentepe bölgesinde boş araziye bırakılan çöpler kötü görüntülere sahne oldu. Bazı duyarsız vatandaşlar tarafından ölü hayvan atıkları başta olmak üzere birçok çöp doğaya bırakıldı. Çevre felaketinin yaşandığı arazide bazı duyarlı vatandaşlar ise hem Türkçe hem de İngilizce uyarıda bulundu. Bir vatandaş tarafından “çöp atmak kesinlikle yasak”, “çöp atana ceza kesilecek” şeklinde uyarı levhası asıldığı görüldü. Bazı vatandaşlar çöplük alanı görüntüleyerek, fotoğrafları ‘Çevre İhbar Hattı’nda da paylaştı.

YENİDÜZEN’e konuşan Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan, söz konusu arazinin 1983 yılından bir yıl öncesine kadar belediyenin çöp döktüğü bir alan olduğunu, bu alanın daha sonra tellenip kapatılmasına rağmen bazı vatandaşların çöplerini dökmeye devam ettiğini söyledi.

 

Erdoğan: “Kapatmamıza rağmen vatandaş çöpü gelip döküyor”

Cemal Erdoğan, “Bu bölge mezarlığa yakın bir kişinin özel arazisidir. İçişleri Bakanlığı vasıtasıyla belediyeye transfer istasyonu verilsin diye dilekçe verdik. Bu arazi 1983’ten bir yıl öncesine kadar belediyenin çöp döktüğü bir alandı. AB, Esentepe Belediyesine bir kamyon verdi. Esentepe Belediyesi artık çöplerini Çatalköy Belediyesi ile ortak çöp transfer istasyonundan kamyonla Güngör Çöplüğüne taşır. Ama vatandaş kendi evinden çıkan çöpleri artık yine bu alana döküyor. Belediye olarak bu alanı kapattık, çöp dökülmesin diye ama bu sefer dağın içine ve yol kenarında dökmeye başladılar. Bir çevre felaketi orda olacaktı. Tekrar burayı biz açtık ve telledik. Belediye çevreden topladığı yeşil dalları döker ama bu diğer çöpleri vatandaş gider kendi döker. Bugün bunu çevre felaketi olarak göstermek politik yalandan bir hamledir. AB Projesi kapsamında söz konusu alanın tamamen kapatacağız. Bütçe henüz çıkmadı” dedi.

 

“Burayı eski haline getireceğiz”

Erdoğan, sosyal medya hesabından ise şu paylaşımda bulundu: “Bu alan 1980 den beri Esentepe Belediyesinin kullandığı çöp alanı. Bu alanı çöp alanı olarak kullanmamanız gerektiğini ve çöpleri Güngör’e taşımamız gerektiğini defalarca söyledik. Çevre Dairesine, Avrupa Birliğine, İçişleri Bakanlığına defalarca yazı ve proje gönderdik. Bu gün sosyal medya ve bazı gazetelere bu resimler gönderilip bizi karalamaya çalışıyorlar. BU ÇÖPLÜĞÜ BİZ YARATMADIK… Ama biz ortadan kaldırıp burayı eski haline biz getireceğiz. Bu çöp alanı bu yıl 6 kez yandı veya yakıldı. Burayı yaktıranlar Esentepe Belediyesi, Esentepe polisi, Orman Dairesi ve Girne itfaiyesi zamanında müdahale etmese buradan orman yanardı. Onun için bu tür davranışlardan vazgeçin. Artik bu köye verdiğiniz zarar yeter. Benimle secim zamanı uğraşın gücünüz yeterse. Koyun ortak değeri olan ormanları yakmaya çalışarak değil. Yada gel sen bize çalış ve sana devlet işi vereceğiz veya gel meclis üyesi ol da çocuğunu işe alalım. Gücünüz varsa sandıkta kullanın ortak değerlere zarar vererek değil. Bu tür davranışlar köyümüzü ve köylümüzü bölüyor”


esentepe-copluk-foto-5.jpg

esentepe-copluk-foto-3.jpg

Bu haber toplam 2934 defa okunmuştur
Etiketler :