1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Dürüst, 4. CYPSEC Siber Güvenlik Konferansı’na katıldı
Dürüst, 4. CYPSEC Siber Güvenlik Konferansı’na katıldı

Dürüst, 4. CYPSEC Siber Güvenlik Konferansı’na katıldı

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu  (BTHK) katkılarıyla gerçekleştirilen  4. CYPSEC Siber Güvenlik Konferansı’nın sertifika törenine katıldı.

A+A-

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu  (BTHK) katkılarıyla gerçekleştirilen  4. CYPSEC Siber Güvenlik Konferansı’nın sertifika törenine katıldı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre sertifika töreninde, konferansın 3 günlük bölümüne katılanlara sertifikaları verildi.

Törende, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu, TC İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Tayfun Acerer, TC BTK Daire Başkanı Gökhan Evren, Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Uzun, Bilgisayar Mühendisleri Odası Başkanı Hatice Özsaltık, BTHK Başkanı Doç. Dr. Kadri Bürüncük ve Cypsec Organizatörü Kasım Erkan birer konuşma yaptı.

Erkan: "Böylesi konferansları düzenleme kararı aldık"

Cypsec Organizatörü Kasım Erkan konuşmasında, KKTC’deki siber saldırılara karşı güvenlik anlamında bir eksikliğin olduğunu, bu eksikliğin giderilmesi için böylesi konferansları düzenleme kararı aldıklarını belirtti.

Bürüncük: "Böylr bir organizasyonu destekliyoruz"

BTHK Başkanı Doç. Dr. Kadri Bürüncük; siber güvenliğin gelişen dünya şartlarını dikkate alarak, böylesi bir organizasyonu desteklediklerini belirtti.

Organizasyon hakkında bilgiler veren Bürüncük, “Bilindiği gibi çağımızın olmazsa olmazı bilişim teknolojileri, hayatımızın her alanına girmeye büyük bir hızla devam etmektedir” dedi.

Bürüncük, bu hızlı büyüme karşısında bireylerin kişisel verilerinin hedef alındığı siber saldırıların, ticari kuruluşlar açısından daha büyük bir tehlike arz ettiğini, devletler açısından derin ve sancılı bir süreç olduğunu belirtti.
Bürüncük, tüm bu siber saldırılara karşı bir güvenlik kalkanının oluşturulması zorunluluğunu da ifade etti.

Acerer: "siber saldırıları savaş haline geldi" 

TC İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Tayfun Acerer de, internetin tarihçesi hakkında bilgiler verdi.

Acerer, slayt destekli olarak yaptığı konuşmasında ayrıca, siber saldırıların önlenmesinin, internete yapılan yatırımlardan daha maliyetli bir hale geldiğini söyledi ve  devletlerarası siber saldırıların bir savaş gereği haline geldiğini kaydetti.

Manavoğlu: "Bilişim suçları ile mücadelede ciddi zorluklar yaşanmaktadır”

Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu ise işlenen bazı suçların aydınlatılması ve soruşturulmasında bilişim teknolojilerinin önemini ifade etti.

Manavoğlu, “Kredi kartı dolandırıcılığı, telif hakları ile konulan bilgisayar yazılımlarının kopyalanması, kişilerin şeref ve haysiyetleri ile manevi varlıklarına yönelik yayınlar ve bu gibi suç tipleri, internet ve özellikle bilgisayarlar üzerinden yapılmaktadır. Bu suçların işlenmesi belli bir alana bağlı olmaması nedeniyle, sınırı aşan suçlardan olması, suçluların çok iyi organize olması, ülkeler arası işbirliğinin tam olarak gerçekleşmemesi, kurumlar arası işbirliklerinde aksaklıkların yaşanması ve yeterli yatırımların yapılamasından dolayı, bilişim suçları ile mücadelede ciddi zorluklar yaşanmaktadır” dedi.

Bilişim suçları ile mücadelede, caydırıcılığı arttırmak amacıyla, ceza hukukunda bazı düzenlemelerin yapılmasının şart olduğunu belirten Manavoğlu, detaylı suç kavramlarının ortaya konmasının gerekliliğini vurguladı.

Dürüst: "Toplumumuz yeniliğe açıktır"

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ise, konferanslar ile ne kadar geniş kitlelere ulaşabilirlerse gelişimi sözde değil özde yakalamış olacaklarını söyledi.

“Anavatan Türkiye ve diğer ülkelerle işbirliği halinde olmalıyız” diyen Dürüst, aynı zamanda kendi üniversiteleri ve kendi uzmanlarından yaralanmaları gerektiğini söyledi.

Herkesin akıllı telefonlarla  istediği bilgiye ulaşıp, ,istediğiyle  iletişime geçebildiğini belirten Dürüst, “Ancak teknolojiyi ne kadar değerlendirebiliyoruz ve ne kadar bilinçliyiz bunu düşünmemiz gerekiyor” dedi.

Güvenliğin son derece önemli olduğunu ve gelişimle birlikte güvenliği de eş zamanlı götürmeleri gerektiğini kaydeden Dürüst, güvenliğin sağlıklı bir yapı üzerine kurulması halinde diğer gelişmelerin daha kolay sağlanacağını belirtti. Dürüst şunları kaydetti:

“Uzmanlar sizlersiniz ancak hükümetin ilgili bakanlığı olarak elimizden gelen, sizlerin önünü açacak her türlü yasa ve tüzüksel değişiklikleri sizlerle istişare içinde yapmaya hazırım. Bu ülke artık bir eğitim adası olmuştur. Bunu teknolojik gelişmelerle birleştirerek adım atmalıyız.

Toplumumuz yeniliğe açıktır. Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumumuz ile çalışmalarımız başarılı bir kadro ile devam etmektedir. Böylesi konferansların amacına ulaşması en büyük temennimdir.”

Bu haber toplam 2956 defa okunmuştur
Etiketler :