1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Asgari Ücret Saptama Komisyonu toplanıyor
Asgari Ücret Saptama Komisyonu toplanıyor

Asgari Ücret Saptama Komisyonu toplanıyor

Asgari Ücret Saptama Komisyonu, 2017 yılının ilk asgari ücretini belirlemek için toplanıyor.

A+A-

.

Komisyon, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner başkanlığında ,  22 Aralık 2016 Perşembe günü,  saat 10.00’da , Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Toplantı Salonu’nda  ( Eski Hizmet Binası) toplanacak.

22/1975 Sayılı Asgari Ücretler Yasası  kapsamında, Asgari Ücret Saptama  Komisyonu tarafından yılda  en az bir defa belirlenme zorunluluğu olan Asgari  Ücret: "İşçilere normal bir çalışma günü karşılığı olarak ödenen ve işçi ile eşinin ve üç veya beş çocuğunun yeterli beslenme, sağlıklı konut, giyim, aydınlatma ve ısıtma, ulaşım, çağdaş düzeyde sağlık servisi, eğitim, kültür, dinlenme, eğlence ve benzeri temel gereksinmelerini geçerli fiyatlar üzerinden karşılamaya yetecek miktar "olarak  tanımlanıyor.

Asgari Ücret  Saptama Komisyonu, 5 üyesi  bünyesinde en çok işçiyi temsil eden en üst derecedeki işçi sendikası temsilcisi, , 5 üyesi bünyesinde en çok işvereni temsil eden en üst derecedeki işveren sendikası temsilcisi ve 5 üyesi de Bakanlar Kurulu tarafından atanan devlet kanadı temsilcisinden   olmak üzere toplam 15 üyeden oluşuyor.

K.K.T.C.’de son asgari ücret, 1 Temmuz 2016’dan itibaren; saatlik 10.58 TL, günlük 84.65TL, haftalık 423.23 TL, aylık 1,834.00 TL olarak yürürlüğe girmiştir.

Bu haber toplam 2979 defa okunmuştur