1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Artık haklarını biliyorlar
Artık haklarını biliyorlar

Artık haklarını biliyorlar

Telsim’in gelenekselleşen güvenli internet seminerlerinde yürürlüğe girmesi beklenen bilişim yasası anlatıldı

A+A-

Telsim’in Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı işirliğinde düzenlediği Güvenli İnternet Seminerleri tüm hızıyla devam ediyor. Telsim’in 8 yıldır, 8. Sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediği seminerde, bilgiye ulaşım konusunda önemli araç olan internetin, doğru ve güvenli kullanımı hakkında eğitimler veriliyor. Seminerler, TED Koleji, Levent Koleji, Polatpaşa Lisesi, Doğu Akdeniz Doğa Koleji, Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu, Mehmetçik Ortaokulu, Bekirpaşa Lisesi ve Canbulat Özgürlük Ortaokulu’nda verilmeye devam edildi.  Bu yıl aynı zamanda, bilişim sistemleri yoluyla işlenen suçların ne olduğu ve bilişim suçları yasa tararısı hakkında bilgiler verildi. İnternetin güvenli kullanımı konusunda bilgilendirilen öğrenciler, aynı zamanda sosyal boyutu hakkında da bilinçlendiriliyor.

Telsim’in sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 8 yıldır düzenlediği Güvenli İnternet Seminerleri’ni bu yıl, Telsim Hukuk ve Regülasyon Uzmanı Emine Osmanoğulları, Telsim Kurumsal İletişim Kıdemli Uzmanı Ece Aker ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Barış Başel veriyor.

Bilişim suçları ve yasa tasarısı hakkında öğrencilere bilgiler veren Telsim Hukuk ve Regülasyon Uzmanı Emine Osmanoğulları, yakın zamanda geçmesi planlanan bilişim suçları yasasının yürürlüğe girmesiyle, KKTC’de insanların siber tehlikeler konusunda daha güvenli olacağını belirtti. Kimlik hırsızlığı, hesap bilgilerine ulaşma, sosyal medya üzerinden hakaret ve kişisel haklara müdahale gibi konuların artık suç olacağını söyleyen Osmanoğulları, suçların işlendiği taktirde ceza yaptırımlarına değindi.

Sosyal medyada kimlik hırsızlığı konusuna değinen Telsim Kurumsal İletişim Kıdemli Uzmanı Ece Aker, paylaşımları herkesin görebileceği değil, sadece arkadaş listesinde yer alan kişilerin görebileceği şekilde ayarlanması güvenlik açısından önemli olduğuna değindi. Kimlik hırsızlığını %32 akraba, %18 arkadaş, %4’ünü ise iş arkadaşlarının yapıldığını söyleyen Aker,kimlik hırsızlığını %54’ünü tanıdığımız kişiler tarafından yapıldığını vurguladı. Aker, bunun nedeninin kişisel sebeplerin oluşturduğunu söyledi.

İnternetin sosyal ve psikolojik boyutu hakkında bilgiler veren Sosyal Hizmetler Uzmanı Barış Başel, internette fazla vakit geçiren gençlerin, sosyal ilişkilerine zarar verdiği söyledi.  İnternetin doğru kullanığı sürece hayatımızı çok kolaylaştıran bir icat olduğunu söyleyen Başel, artık teknolojik bir çağda yaşadığımızı, doğru kullanıldığı sürece yararlarının çok olduğunu ifade etti.

Seminerlerde, öğrencilere, güvenli internetle ilgili "Yasal olmayan internet içeriği nedir?", "Cinsel içerikli mesajlaşma nedir?", "Bilgisayarımda virüs var" ve "Sanal oyun bağımlılığı" isimli kitapçıklar da dağıtıldı.

 

 

 

Bu haber toplam 2486 defa okunmuştur