1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 3 polisi ağır yaralamışlardı: 18’er ay hapis
3 polisi ağır yaralamışlardı: 18’er ay hapis

3 polisi ağır yaralamışlardı: 18’er ay hapis

Girne’de görev başındaki 3 polise darp eden sanıklar Mehmet Yaman, Yusuf Yurtcanlı ve Ahmet Sağıroğlu ile ilgili ceza kararı açıklandı

A+A-

Girne Ağır Ceza Mahkemesi, 15 Ekim 2016’da Girne Ramadan Cemil meydanında elektrik direğine tekme atmalarından dolayı kendilerini uyaran 3 polisi ciddi şekilde darp eden Mehmet Yaman, Yusuf Yurtcanlı ve Ahmet Sağıroğlu isimli sanıkları affetmedi.

Polis çavuşu Cengiz Topel Bodur, polis memuru Kemal Güldal ve Salih Karasalih’i  ağır yaralan sanıkların her biri 18’er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olayda, Polis memuru Kemal Güldal’ın yüzüne yumruk atılarak dilinde derin kesikler oluşmuş, polis çavuşu Cengiz Topel Bodur’un elmacık kemiği kırılmış, polis memuru Salih Karasalih’de vücudunun muhtelif yerlerinden yaralanmıştı.

Başkanlığı’nda Melek Esendağlı, üye yargıç Murat Soytaç ve üye yargıç Seran Bensen’den oluşan Ağır Ceza Mahkeme Heyeti’nin baktığı davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener ve savunma avukatları mahkemede hazır bulundu. Mahkeme Heyeti adına dava kararını Seran Bensen okudu.

 

Polisler ağır yaralanmıştı

Yargıç Bensen, 15 Ekim 2016 tarihinde Girne’de Ecevit Caddesi Ramadan Cemil Maydanı üzerinde olayın meydana geldiğini hatırlattı. Sanıkların meskûn mahalde gürültü yaptıkları gerekçesiyle, görevleri başında bulunan polis memuru Kemal Güldal’ın sanık Mehmet Yaman tarafından ciddi şekilde darp edildiğini belirterek, Güldal’ın yüzünün sol tarafı ve dilinde derin kesikler oluştuğunu aktardı. Bensen, polis çavuşu Cengiz Topel Bodur’un ise olay yerinde aldığı darbeyle elmacık kemiğinin kırıldığını, polis memuru Salih Karasalih’in ise yaralandığını aktardı. Olayın hemen ardından sanıklar Mehmet Yaman, Yusuf Yurtcanlı ve Ahmet Sağıroğlu’nun tutuklandığını söyleyen Yargıç Bensen, sanıkların yargılanıncaya kadar hükümsüz tutuklu olarak 6 ay önce cezaevine gönderildikleri kaydetti.

Ağır suç türü

Yargıç Seran Bensen, polisi darp ve görevinden men etme suçlarının 2 yıla kadar hapislik cezası içerdiğine vurgu yaptı. Mahkemelerin Faaliyet raporlarında “vahim zarar” ve “ağır yaralama” suçlarının ciddi şekilde yaygınlaştığını söyleyen Yargıç, sanıkların bu suçlardan yargılandığını ve kararda etkili olduğunu belirtti. Halkın huzurunu korumak için görev başında bulunan polisleri darp etmelerinin ağırlaştırıcı neden olarak değerlendirildiğini belirten Yargıç, sanıkların aleyhine ve lehine olan tüm hususları dikkate aldıklarını söyledi.

Yargıç Seran Bensen, oybirliğiyle “ağır yaralama” suçundan Mehmet Yaman’ı 18 ay, Yusuf Yurtcanlı ve Ahmet Sağıroğlunun’un ise “vahim zarar” suçundan 18’er ay hapse mahkûm edildiğini açıkladı.

Bu haber toplam 4344 defa okunmuştur
Etiketler : , ,