1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Yumurtlama alanına lobi ve bar”
“Yumurtlama alanına lobi ve bar”

“Yumurtlama alanına lobi ve bar”

Kuzey Kıbrıs Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti, Esentepe Halk Plajında deniz kaplumbağalarının yumurtlama alanına lobi ve bar çalışmaları yapıldığını söyleyerek, belediye hakkında yasal işlem talep etti.

A+A-

Kuzey Kıbrıs Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti, Esentepe Halk Plajında deniz kaplumbağalarının yumurtlama alanına lobi ve bar çalışmaları yapıldığını söyleyerek, belediye hakkında yasal işlem talep etti. Cemiyet’in sosyal medya paylaşımında Çevre ve Koruma Dairesi desteğine rağmen ilerleme kaydedilemediğini ve yasal işlem başlatılması gerektiğini vurguladı.

Paylaşım şu şekilde:

“Yuvalama zamanının gittikçe yaklaştığı geçtiğimiz haftalarda, SPOT Esentepe Belediyesi’ne lobi faaliyetlerini yürütüyordu. Belediye’nin sahilde ikinci bir bar açma planlarını feshetmesi, plaj mobilyalarını gece toplaması, sahildeki yüksek güçte projektörlerini kaldırması ve bir zamanlar güzel olan belediye halk plajına yuva yapan deniz kaplumbağalarına daha sıcak kanlı davranması için ısrar ettik. Bugün bu sahilde ilk yuva yapıldı fakat KKTC Çevre Koruma Dairesi'nin desteğine rağmen çok az ilerleme kaydedildi. Çevre Koruma Dairesi'ne yasal işlem başlatmasını tavsiye ediyoruz.”

Bu haber toplam 4080 defa okunmuştur
Etiketler :