1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Voleybolda bir yıldız aday; Şerife Çakar
Voleybolda bir yıldız aday; Şerife Çakar

Voleybolda bir yıldız aday; Şerife Çakar

Henüz daha, 12 yaşında olan Şerife Çakan YeniDüzen’e konuşurken voleybola, 2012 yılında hocası Serpil Kayalp’ın teşviki ile Alasya İlkokulu’nda 2012 yılında başladığını açıkladı.

A+A-

Necmi Belge

Yıllardır, sporda dünyadan dışlanmışlığı yaşayan Kuzey Kıbrıs’ta, bu dışlanmışlığı atlatmaya çalışan voleybolda yetenekli Buğra Eryıldız, Melis Üngör Çıdamlı gibi sporcuların yanına yeni bir genç yıldız adayı geliyor.

Halen, Çananakkale Ortaokulu’nda eğitim gören 2002 doğumlu  ve boyu 1.80 metre olan Şerife, gösterdiği performans ile hem yıldızlar, hem de genç katagorilerinde gerek okul takımında, gerekse yer aldığı Doğu Akdeniz Üniversitesi  takımında göz kamaştırıyor.

Henüz daha, 12 yaşında olan Şerife Çakan YeniDüzen’e konuşurken voleybola, 2012 yılında hocası Serpil Kayalp’ın teşviki ile Alasya İlkokulu’nda 2012 yılında başladığını açıkladı.

Kendisini keşfeden hocası Serpil Kayalp’a  minnettar olduğunu dile getiren Şerife, hedefinin önce iyi bir öğrenci olarak eğitimini tamamlamak ve aynı zamanda başarıl ı bir voleybolcu olmak olduğunu ifade etti.

Halen, Çanakkale Ortaokulu ile DAÜ takımında voleybol oynadığını belirten Şerife, Kuzey Kıbrıs’ta voleybolda gelebileceği yere kadar gelmek istediğini, gelecek planlarını ise, ailesi ile birlikte kararlaştıracağını sözlerine ekledi.

Şerife’nin hocası Serpil Kayalp, oyuncusunu 2012-2013 sezonunda Alasya İlkokulu’nda keşfettiğini söyledi.

Antrenörü olduğu Alasya İlkokulu’nda  birlikte şampiyonluk yaşadıklarını ifade eden Kayalp, daha sonra Şerife’yi Doğu Akdeniz Üniversitesi yıldız ve genç takımına transfer ettiğini belirtti.

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde, 2013-2014 sezonunda final oynadıklarını dile getiren Kayalp, Şerife’nin şu anda Çanakkale Ortaokulu’nda öğrenim gördüğünü ve okul takımının şampiyonluğuna katkı koyduğunun altını çizdi.

Henüz daha iki yıldır, voleybolu öğrenmeye çalışan Şerife’nin, gelecek vaad eden bir sporcu olduğunu ve belki de, gelecekte yurt dışında Kuzey Kıbrıs’ı temsil edebileceğine inandığını söyledi.

Kayalp, bu yetenekteki sporculara devletin de sahip çıkmasını beklerken, duyarlı kişilerden de gerekli katkıyı koymaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 3270 defa okunmuştur