1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ülkeye ‘kaçak yoldan’ giren girene
Ülkeye ‘kaçak yoldan’ giren girene

Ülkeye ‘kaçak yoldan’ giren girene

Biri balıkçı teknesiyle, ikisi Yiğitler Burcu’ndan toplam 3 kişi KKTC’ye yasa dışı yollardan giriş yaptığı gerekçesiyle tutuklandı.

A+A-

Didem MENTEŞ
Ülkede önceki gün tespit edilen üç sınır ihlali olayı mahkemeye taşındı. Hüseyin Muhammed’in isimli şahıs bir balıkçı teknesiyle tespit edilemeyen bir sahilden Kuzey Kıbrıs’a kaçak olarak girdiği iddia edilirken, Doumbe Benjamin ile Ahmed Soudtay isimli şahıslar Yiğitler Burcu’ndan KKTC’ye kaçak girdiği öne sürüldü. Her üç zanlı dün ayrı ayrı Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Nöbetçi Kıdemli Yargıç Fatma Şenol huzurunda görüşülen davalarda, İddia Makamı Başsavcılık adına her iki davada Savcı İlter Koyuncuoğlu mahkemede hazır bulundu. Savcı Koyuncuoğlu ilk olarak polis memuru Fuat Yılmaz’ı ardında da polis memuru Yılmaz Dolmaz’ı mahkemeye tanık olarak dinletti.

3 gün tutukluluk
Soruşturmanın henüz yeni başladığını belirten Dolmaz, tahkikat amaçlı zanlı Hüseyin Muhammed’in 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Bunun üzerine Kıdemli Yargıç Fatma Şenol, polis memurunun talebini dikkate alarak, tahkikatın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlı Hüseyin Muhammed’in 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 2668 defa okunmuştur