1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Sertoğlu Yenidüzen’e konuştu
Sertoğlu Yenidüzen’e konuştu

Sertoğlu Yenidüzen’e konuştu

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Yenidüzen’e konuştu

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören’in katılımı ile gerçekleştirilen toplantıyı Yenidüzen’e değerlendirdi. Sertoğlu, TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in Futbol Federasyonu’nu ziyaret etmemesinin ciddi bir problem olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’ndan TFF Başkanına “Burada bizim de bir federasyonumuz var. Bir ziyaret edin” demesini beklediğini söyleyen Sertoğlu “Demedi, bana göre yanlış yaptı. Bu noktada kendisini 20 yıllık bir dostu olarak eleştiririm” açıklamasını yaptı.

Sertoğlu “Problemleri karıştıranlar maksatlı karıştırıyor”
Yenidüzen’e açıklamalarda bulunan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu Türkiye’ye giden sporcular konusu ile sporcuların dünyaya bütünleşme konusunun karıştırıldığını belirtti. İki tane problemin olduğunu söyleyen Sertoğlu “Birincisi son günlerin önemli konusu, kulüpleri çok zora sokan ve kapanma noktasına getiren futbolcuların bedava gidiş konusu. Diğeri futbolcularımızın ve sporcularımızın dünyayla bütünleşme konusu. Bunları karıştırmamak gerek. Karıştıranlar maksatlı karıştırıyorlar. Sporcuların bedelsiz olarak Türkiye’ye gitme konusu toplantıda ciddi bir şekilde konuşuldu ve buna çok kısa bir sürede devletlerarası çözüm bulunacağı garantisi verildi zaten. Ondan yana bir derdimiz yok” açıklamasını yaptı.

“45 günlük süre tehdit olarak algılandı”
Daha önce Genel Kurul’da verilen 45 günlük süreyi bazı kesimlerin tehdit olarak algıladığını hatırlatan Sertoğlu “45 günlük süreyi Genel Kurul’da kulüpler koydu. Genel Kurul kaldırmadığı sürece bu 45 gün devam edecek. Herkes bunu tehdit olarak alıyor. Biz kimseyi ne tehdit ettik, ne de aksi bir harekette bulunduk” dedi. Sertoğlu “Kulüplerin kapanmaması için sorunu çözme adına üretilmiş bir karardır. Sorunun bir tanesi şu anda çözülmüş gibi görünüyor. Çözüldüğünde de katkısı geçen herkese teşekkür edeceğiz zaten” açıklamasını yaptı.

“Demirören’in gelmesiyle esas fotoğrafı görmek lazım”
TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in “Sorun çözülecekse FIFA kuralları çerçevesinde çözülecek” açıklamasının sorulması üzerine Sertoğlu “Bu yeni birşey değildir. Bunu zaten biz 2 yıldır söylüyoruz. FIFA kuralları çerçevesinde çözüleceğini herkes biliyor. Biz kendi yolumuza aynı şekilde devam edeceğiz. KTFF’nin sorunlarının ne olduğunu ve nasıl çözeceğini çok iyi biliyoruz. Sayın Demirören’in gelmesiyle esas fotoğrafı görmek lazım. Türkiye Cumhuriyeti devletiyle TFF’yi birbirinden ayıracaksınız. Bizim derdimiz ve problemlerimiz TFF ile. Geçtiğimiz gün adaya gelmesi ve yine KTFF’nin hiçbir yetkilisinin bundan haberdar olmaması ve KTFF’yi ziyaret etme tenezzülünde bulunmaması, aradaki problemin ne kadar ciddi olduğunu bir kez daha herkese gösterdi. Biz söylerdik ama bize kimse inanmıyordu” dedi.

“Kötü birşey yoksa ziyaret edip bizi kaale almalıydı”
Demirören’in KTFF ile herhangi bir sorunu olmadığı yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Sertoğlu “Söylemler başka birşeydir. İcraatlar başka birşeydir. O zaman kötü birşey yoksa tenezzül edip KTFF’yi ziyaret ederdiniz ve herkes mutlu olurdu. Ziyaretle herkese burada bir Futbol Federasyonu olduğunu ve onu kaale aldığını göstermiş olurdunuz. Şimdi yaptığınız hareketle buradaki Futbol Federasyonu’nu kaale almıyorsunuz demektir. Bu çok ciddi bir problemdir” açıklamasını yaptı.

“Ülke kurumlarını itibarsızlaştırdınız”
“Buna çanak tutan yöneticilerimize de buradan seslenmek istiyorum” diyen Sertoğlu “Bu memleket onun için bu hale geldi. Kendi kurumlarınızı itibarsızlaştırmak için elinizden gelen herşeyi yapıyorsunuz. Bu böyle gitmez. Biz kendi kurumlarımıza ve gençliğimize her zamankinden daha fazla sahip çıkmaya ve onu savunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Demirören ile konuşmadık”
Demirören ile konuşma fırsatı olmadığını belirten Sertoğlu “Zaten çok kalabalık bir ortamda toplantı değil, söyleşi yapıldı. Sorunlar konuşuldu, yemek yendi ve gidildi” cevabını verdi.
TFF ile ilişkilerin daha iyiye gideceğine inanıyormusunuz sorusuna Sertoğlu “Biz gitmesini istiyoruz. Eğer onlar da istiyorsa gider. Ama onlar bizi yine yok sayarsa ve burada bir Futbol Federaysonu’nun varlığına olan inançları eskisi gibi devam etmiyorsa nasıl götüreceğiz onu da bilmiyorum.

“Eroğlu bana göre yanlış yaptı”
Cumhurbaşkanlığı’nın olaya müdahil olup böyle bir organizasyon gerçekleştirmesini nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna Sertoğlu “Onu ben değerlendirmeyeceğim. Ben davet aldım, gittim. Orada konuştuklarımızı konuştuk. Onu siz spor yazarları yorumlayacaksınız. Ben ona yorum yapmam. Konu çözüme kavuşursa çıkıp teşekkürümüzü ederiz, orada sorun yok. Ama benim burada Sayın Cumhurbaşkanı’nın gelen TFF Başkanına ‘Burada bizim de bir federasyonumuz var. Bir ziyaret edin’ demesini beklerdim. Demedi, bana göre yanlış yaptı. Bu noktada kendisini 20 yıllık bir dostu olarak eleştiririm” açıklamasını yaptı.

“İki ülke Spor Bakanı önümüzdeki hafta görüşecek”
Sorunun çözümü konusunda Spor Bakanı Serdar Denktaş ve Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın konuşmaları ve Demirören ile görüşmesinin etkili olduğunu ve buraya gelindiğini söyleyen Sertoğlu “Sayın Demirören zaten belirtti, sayın Spor Bakanı ile görüştüm. Gidince bilgi vereceğim dedi. İki Spor Bakanı’nın önümüzdeki hafta bu konuyu görüşeceğini, sorunu çözeceğini belirtti” açıklamasını yaptı.

“Başbakan verilen hakem paraları sözünü tutacağını söyledi”
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile görüştüğünü söyleyen Sertoğlu “Görüşmemiz oldu. O konu ile ilgili sayın Başbakan bizi çağırıp sordu, biz söyleyeceğimizi söyledik. Fikirlerimizi aktardık. Hakem paraları ile ilgili bir değişik görüş ortaya kondu, onu kendisi ile paylaştık. Orada çok talihsiz açıklamalar oldu ama sayın Başbakan sözünün arkasında olduğunu ve bu paranın verileceğini belirtti.

Bu haber toplam 1815 defa okunmuştur