1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Seçme yarışları tamamlandı
Seçme yarışları tamamlandı

Seçme yarışları tamamlandı

Kastamonu’da 12-13 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek Türkiye Yıldızlar Ligi’ne katılacak atletleri belirleme adına Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen seçme yarışları dün tamamlandı.

A+A-

Kastamonu’da 12-13 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek Türkiye Yıldızlar Ligi’ne katılacak atletleri belirleme adına Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen seçme yarışları dün tamamlandı. Atatürk Stadı’nda gerçekleşen yarışlarda ayrıca diğer yaş gruplarındaki sporcuların performansını değerlendirme adına deneme yarışları da gerçekleştirildi. İki gün süren yarışlar sonunda 4 rekor kırıldı.

Rekorlar
Yarışların ilk günü 2 rekora sahne oldu. Çekiç Atma branşında Sude Saraç elde ettiği 27.11 metrelik derecesi ile yeni 16 yaş altı çekiş atma rekorunun sahibi oldu. Sırıkla Yüksek Atlama branşında Emine Yarkın 2.90 metrelik atlayışı ile kendisine ait rekoru geliştirdi ve yeni rekorun sahibi oldu.
Yarışmaların 2. gününde 2 rekor kırıldı. 3 adım atlama büyük erkeklerde Mehmet Baykent 15.15 metrelik atlayışıyla rekor kırdı. Baykent bu rekoru geçtiğimiz aylarda trafik kazasında yaşamını yitiren arkadaşı Gizem Acet için kırdığını söyledi.
İlk gün sırıkla atlama kadınlarda rekor kıran Emine Yarkın dün de 3000 metre engelli kadınlarda 12:31.75’lik derecesi ile rekor kırdı.
Yarışmalar neticesinde 12-13 Temmuz’da Kastamonu’da yapılacak olan Türkiye Yıldızlar Ligi’ne katılacak olan sporcular belirlenecek.

Bu haber toplam 1112 defa okunmuştur